Klaagschrift rijbewijs: Rijbewijs terug na invordering

Invordering rijbewijs terugvragen

Rijbewijs invordering en terug met klaagschrift? Wat houdt de 10 dagen termijn in voor invordering rijbewijs? Wat kan een rijbewijs advocaat doen?

Invordering rijbewijs?

Als je met alcohol hebt gereden of je een ernstige (snel)heidsovertreding hebt begaan, kan je rijbewijs voorlopig worden ingevorderd, dus ingenomen door de politie.

Het rijbewijs wordt dan opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De Officier van Justitie moet dan binnen 10 dagen beslissen of het rijbewijs voorlopig wordt teruggegeven, in afwachting van de komende rechtszaak. Als de officier van justitie níet binnen deze termijn een beslissing neemt, dan moet het rijbewijs voorlopig terug worden gegeven. Wel is mogelijk dat het rijbewijs dan aan het CBR wordt doorgestuurde voor een eventueel onderzoek naar de rijgeschiktheid. Of dit gebeurt hangt af van het strafblad (recidive) en de hoogte van het alcoholpromillage of de ernst van de vekeersovertrediing.

 

klaagschrift rijbewijs

Tegen het niet teruggeven van het rijbewijs of uitblijven van een beslissing daarvan, kan een zogenaamd klaagschrift worden ingediend. Als verkeersrechtadvocaat dienen wij dat regelmatig in voor onze cliënten. Ook omdat het rijbewijs vaak ten onrechte wordt ingehouden omdat de te verwachten straf bij veroordeling, lager is dan de invordering. Dit ook omdat het Openbaar Ministerie hogere richtelijnen hanteert dan vaak door de politierechter worden opgelegd.  Ook kan het belangrijk zijn om het rijbewijs snelt terug te vragen omdat het nodig is voor het uitvoeren van het werk. Dan is het belangrijk níet af te wachten om te voorkomen dat het rijbewijs later op zitting veel te lang (onvoorwaardelijk) ingevorderd is geweest. 

 

Rijbewijs terug na invordering

Door het indienen van een bezwaarschrift tegen de invordering van het rijbewijs, wordt de zaak door de rechtbank voorlopig beoordeeld. Dit gebeurt door een rechter in de rechtbank, in een zogenaamde raadkamer-zitting. Als advocaat weten wij wat u het beste kunt aanvoeren om het rijbewijs zo snel mogelijk - voorlopig - weer terug te kunnen krijgen én deze later in de strafzitting ook te kunnen behouden. Na voorlopige invordering kunt u vaak uw rijbewijs al terug krijgen en later op de strafzitting een andere strafvorm bij veroordeling voorstellen, zoals werkstraf of een hogere boete.

 

Rijbewijs advocaat en bezwaarschrift rijbewijs

Als verkeersrecht advocaat hebben wij jarenlange ervaring met het indienen én verdedigen in de rechtbank van een bezwaarschrift tegen invordering van uw rijbewijs. Wij werken landelijk, tegen vaste redelijke kosten en óók pro deo. Als u vrijblijvend contact met ons opneemt kunnen we vaak al samen met u een inschatting van uw strafzaak én de invordering met u maken en u begeleiden en bijstaan bij het indienen van een klaagschrift.

Als u het formulier invult neemt een advocaat gratis en vrijblijvend contact met u op

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (189 beoordelingen)
  • Goede advocaat perfect geholpen ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Advocaat legt uit: Klaagschrift rijbewijs (VIDEO)

Strafrecht advocaat legt uit: Invordering rijbewijs

Klaagschrift of bezwaarschrift indienen

Verkeersrecht advocaat rijbewijs ingevorderd

Contact met advocaat

Direct gratis vrijblijvend advocaat contact bij omzetting taakstraf


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Contactformulier invordering rijbewijs

Contact met advocaat

Direct gratis vrijblijvend advocaat contact bij omzetting taakstraf


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.