Omzetting taakstraf: Bezwaarschrift indienen

Direct bezwaarschrift omzetten taakstraf indienen

Bij het niet tijdig of goed verrichten van een taakstraf of werkstraf wordt deze met een brief omgezet naar een gevangenisstraf. Het is dan belangrijk als u niet naar de gevangenis wilt gaan direct een advocaat een bezwaarschrift tegen omzetting taakstraf te laten indienen

Omzetting taakstraf

Als je een taakstraf (werkstraf) opgelegd krijgt door de strafrechter, ben je verplicht deze binnen een bepaalde periode (zes maanden of een jaar afhankelijk van de hoogte van de werkstraf) uit te voeren. Dit gebeurt door de reclassering. De reclassering is een instantie van de overheid die de taakstraffen begeleid. Dit gebeurt door een intakegesprek, het zoeken van geschikt werk én het rapporteren aan de Officier van Justitie van de werkstraf (afloopbericht). Hierin staat of de werkstraf met goed gevolg is afgerond óf - volledig of gedeeltelijk - is mislukt.

Soms loopt het mis bij het uitvoeren van de werkstraf. Door persoonlijke omstandigheden ben je bijvoorbeeld niet in staat geweest de werkstraf tijdig te verrichten. Of je hebt belangrijke post gemist. Ook is er mogelijk geen geschikte plek gevonden voor je, of je zat in een moeilijke periode waardoor je onvoldoende aandacht voor de werkstraf hebt gehad.

In dat geval wordt de taakstraf omgezet naar een gevangenisstraf. Elke twee uur aan werkstraf wordt dan omgezet in een dag gevangenisstraf. Dit gebeurt door de officier van justitie middels een brief omzetting taakstraf. 

Het is belangrijk dan niet af te wachten en direct contact op te nemen met een advocaat voor het indienen van een bezwaar tegen omzetting van de taakstraf, Hiervoor gelden korte en strikte termijnen. Ook heeft een bezwaarschrift in beginsel géén opschortende werking en kan de politie u zelf aanhouden om de straf uit te zitten.

 

Bezwaarschrift omzetting taakstraf naar gevangenisstraf

Binnen veertien dagen kan de advocaat een bezwaarschrift indienen voor u, tegen de omzetting van de taakstraf. Vervolgens wordt een behandeling ter zitting (in zogenaamde raadkamer) bepaald. Wij hebben al veel mensen met klaagschriften tegen omzetting werkstraf geholpen en kunnen ook u bijstaan in deze procedure bij de rechtbank. Het is belangrijk dat niet alleen te doen. Wij weten wat u het beste naar voren kunt brengen als advocaat om nog een kans te krijgen en als  u kritische vragen krijgt van de rechter heeft u al snel iets verkeerd gezegd, met vervelende gevolgen van dien, namelijk gevangenisstraf!

 

Opschortende werking

Zoals aangegeven heeft een bezwaarschrift tegen omzetting géén automatische opschortende werking. Wij kunnen die voor u aanvragen en u advies geven wat u het beste kunt doen mocht u de politie voorafgaande aan de zitting tegen het lijf lopen voor aanhouding. Daarbij is ook van belang snel in actie te komen en het klaagschrift met spoed in te laten dienen bij de rechtbank zodat deze procedure loopt en zo spoedig mogelijk ter zitting wordt gepland.

 

Advocaat bezwaar omzetting taakstraf en pro deo

Onze ervaren strafrechtadvocaten helpen veel mensen bij omzetting van de taakstraf. Ook vinden wij het belangrijk dat ook minder vermogenden zich goed kunnen verdedigen. Wij werken daarom dan ook in deze zaken ook pro deo (Ook wel: gratis advocaat, advocaat van onvermogen, gesubsidieerde rechtsbijstand).

Als u het contactformulier invult neemt een advocaat vrijblijvend contact met u op

Beroordelingen klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (189 beoordelingen)
  • Goede advocaat perfect geholpen ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  • Zeer vakkundig, snel en accuraat behandeld ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Omzetting Taakstraf

Contact met advocaat

Vul het formulier in voor gratis vrijblijvend gesprek met een strafrechtadvocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Contactformulier omzetting taakstraf

Contact met een advocaat

Direct gratis vrijblijvend advocaat contact bij omzetting taakstraf


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.