Strafrechtadvocaat – bijstandsfraude

Verdacht van Bijstandsfraude

Het frauderen met een bijstandsuitkering is strafbaar, maar wat houdt dat eigenlijk in? En wat zijn de gevolgen als u fraudeert met een bijstandsuitkering? Dit zijn een aantal vragen die bij u op kunnen komen als u een dagvaarding heeft ontvangen voor bijstandsfraude. Heeft u een dagvaarding ontvangen, neem dan direct contact op met een ervaren strafrechtadvocaat en wij helpen u verder. Wij werken ook op basis van Pro Deo, u hoeft zich dus geen zorgen te maken over een torenhoge rekening.

Advocaat Bijstandsfraude 

Bijstandsfraude betekent dat u (zegmaar) diefstal heeft gepleegd van een uitkeringverstrekkende instantie. Deze fraude kan op verschillende manieren plaatsvinden:

 • Verstrekken van onjuiste gegevens
 • Verstrekken van onvolledige gegevens
 • Verzwijgen van gegevens
 • Niet tijdig verstrekken van gegevens.

Als u gegevens op een van bovenstaande manieren niet deelt, dan kan er dus sprake zijn van bijstandsfraude. In de wet staat namelijk vermeld dat u een uitkeringsinstantie zelf direct op de hoogte moet stellen bij wijziging van uw persoonlijke situatie of gegevens. Bij bijstandsfraude heeft u dus ten onrechte een bijstandsuitkering ontvangen, waarvoor u gestraft kunt worden.
 

KLIK HIER & VUL HET FORMULIER IN VOOR DIRECT GRATIS CONTACT MET EEN ERVAREN BIJSTANDS- & UITKERINGSFRAUDE ADVOCAAT
 

Gevolgen bijstandsfraude

Bijstandsfraude wordt vaak zwaar gestraft, een flinke taakstraf of zelfs een hoge gevangenisstraf is niet uitgesloten. De rechter zal oordelen over uw straf en de straf zal onder andere afhangen van 2 factoren:

 1. Hoogte van het fraudebedrag
 2. Duur van de fraude
 3. Ernst van het geschonden vertrouwen
 4. Duur van de fraude.

Wanneer er sprake is van recidive, dan bent u al eens eerder veroordeeld voor bijstandsfraude. Als hier sprake van is dan moet u rekening houden met een hogere straf, dan wanneer u nog niet eerder bent veroordeeld voor bijstandsfraude. Ook moet u er rekening mee houden dat wanneer u geen uitkering meer ontvangt, u toch nog schuldig kan zijn voor de fraude die u wel heeft gepleegd.

Naast een gevangenisstraf of taakstraf kan de Sociale Dienst of het UWV ook het gefraudeerde bedrag terugvorderen. De uitkeringen die u  niet rechtmatig heeft ontvangen moet u dan terugbetalen, wat kan oplopen tot een hoog bedrag.

Gelukkig zijn onze advocaten gespecialiseerd op het gebied van uitkeringsfraude en wij kunnen u dus als geen ander bijstaan tijdens deze procedure. WIj kunnen u dan in beide procedures bijstaan en met u zo nodig bezwaar maken tegen de stopzetting van de uitkering of de terugvordering van de uitkering.
 

Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)

Normaal is het de taak van de politie om strafbare feiten op te sporen, maar voor sociale zaken, zoals een uitkering, is de Inspectie SZW daarmee belast. Deze inspectie heeft daarvoor speciale bevoegdheden wanneer er een vermoeden bestaat dat u fraudeert met een bijstandsuitkering. Als er een vermoeden bestaat bij de inspectie dat u fraudeert met een bijstandsuitkering dan kunnen zij u huis doorzoeken of u observeren. Zij mogen dan dus een inbreuk maken op uw privacy. Wordt er tijdens de doorzoeking in uw huis iets gevonden dan mogen zij dit in beslag nemen. Wanneer u wordt onderworpen aan een huiszoeking of ander onderzoek, dan kunnen wij u ook al van dienst zijn.

Wij kunnen dan advies geven over het afleggen van een verklaring  en vertellen wat uw rechten zijn. Wilt u meer informatie, neem dan gratis contact op met een van onze advocaten en wij vertellen u graag meer.
 

Strafrechtadvocaat voor bijstandsfraude of uitkeringsfraude

Het is verstandig om direct contact op te nemen met een ervaren strafrechtadvocaat als u verdacht wordt van bijstandsfraude. Vul het contactformulier in en een van onze advocaten neemt gratis contact met u op. Onze advocaten hebben niet alleen veel kennis van strafrecht, maar ook op het gebied van fraudezaken en sociaal zekerheidsrecht hebben zij de vereiste kennis in huis. Door onze kennis van deze verschillende rechtsgebieden kunnen wij u goed bijstaan en zorgen wij voor de laagst mogelijke straf of wellicht een vrijspraak.

Ons motto bij Strafrecht-Advocaat.nl luidt: een ervaren strafrechtadvocaat voor uitkeringsfraude is voor iedereen beschikbaar. Wanneer u het contactformulier invult dan neemt een van onze strafrechtadvocaten gratis contact met u op. Dit zal doorgaans binnen 24 uur gebeuren, waardoor u niet lang in onzekerheid zit. Daarnaast werken wij op basis van Pro Deo, ook wel een strafrechtadvocaat van onvermogen genoemd. Wanneer uw inkomen niet hoog is komt u vaak in aanmerking voor een Pro Deo advocaat. Mocht blijken dat u toch niet in aanmerking komt voor een Pro Deo strafrechtadvocaat voor bijstandsfraude, dan spreken wij in goed overleg met u een vaste prijs af. Hierdoor komt u niet onverwachts voor een torenhoge rekening te staan, maar weet u wat u kunt verwachten.

Vul het contactformulier in en tijdens een gratis eerste gesprek bespreken wij graag uw mogelijkheden en uw situatie.  

Direct contact met advocaat voor bijstandsfraude

Gratis en vrijblijvend contact


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Onze werkwijze: uw voordeel

Onze werkwijze: uw voordeel

Deskundig én betaalbaar

 • Duidelijke taal
 • Een betrokken en deskundig advocaat
 • Hulp van een strafrechtspecialist
 • Directe contactgegevens van uw advocaat (email, mobiel & whatsapp)
 • Eerlijke tarieven & Ook Pro Deo!
 • Vaste prijs vaak mogelijk
 • Geen beginneling in uw strafzaak

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (189 beoordelingen)
 • Goede advocaat perfect geholpen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Zeer vakkundig, snel en accuraat behandeld ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Bijstandsfraude

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.