Gratis pro-deo Advocaat Strafrecht

Gesubsidieerde Rechtsbijstand in uw strafzaak

Tot een bepaalde inkomens- en vermogensgrens heeft u recht op gratis rechtshulp ook wel gratis rechtsbijstand in uw Strafzaak en wordt u een Pro Deo Strafrechtadvocaat toegekend. U krijgt dan een zogenaamde "straf toevoeging".

Dit betekent dat de advocaatkosten in uw Strafzaak grotendeels betaald worden door de overheid.

Als uitgangspunt geldt uw inkomen in het peiljaar, dat is twee jaar geleden. Als uw inkomen of vermogen sindsdien is gedaald, dus nu valt u mogelijk wel onder pro deo maar twee jaar gelede niet, kan uw advocaat ook voor u vragen om het huidige jaar als uitgangspunt (peiljaar) te nemen. Op deze website kunt u hier (grenzen rechtsbijstand) de grenzen voor gratis rechtshulp vinden. Als u alleenstaand bent en zorgt voor een kind onder de 18 (eenoudergezin) dan gelden overigens de grenzen voor samenwonenden. U komt dan eerder in aanmerking.

Op de website van Strafrecht-Advocaat.nl kunt u gemakkelijk direct gratis contact opnemen met een Advocaat Strafrecht die u kan helpen met de pro deo aanvraag in uw Strafzaak en uw vragen kan beantwoorden. Wij beoordelen altijd met u of u voor pro deo in aanmerking kan komen.

 

VUL HET FORMULIER IN VOOR GRATIS CONTACT MET EEN PRO-DEO STRAFRECHT ADVOCAAT

 

Advocaat van onvermogen: Wat is dat?

Dit wordt ook wel: Strafrecht Advocaat van onvermogen bewijs van onvermogen, of gratis advocaat genoemd. Het betekent dat de Staat de kosten van uw Strafrechtadvocaat betaalt. Waarom? Omdat iedereen recht  heeft op een goedkope advocaat en op rechtshulp: Dit is zelfs in de Grondwet vastgelegd.

Meer informatie kunt u ten slotte vinden op de internetsite van de Raad voor de Rechtsbijstand.

 

Eigen bijdrage en terugbetaling bij vrijspraak

U hoeft alleen maar een eigen bijdrage te betalen aan kosten voor uw advocaat. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en bedraagt slechts 143 euro (2016) in de laagste inkomenscategorie. Voor de hele strafzaak! Een relatief laag bedrag, nu een advocaat normaal al snel 250 tot 300 euro per uur kan kosten. Een echt goedkope Strafrechtadvocaat dus!  In bepaalde gevallen kunt u hiervoor bijzondere bijstand aanvragen. Bij vrijspraak wordt de eigen bijdrage (achteraf) aan u terugbetaald.

 

Krijg ik wel een goede advocaat als pro deo advocaat?

De advocaat die via strafrecht-advocaat.nl u contact met u opneemt is een zeer ervaren strafrechtadvocaat en zélfs een strafrechtspecialist. De advocaat helpt u met uw strafzaak, met dezelfde kwaliteit en inzet. Wij maken géén onderscheid tussen pro-deo zaken en betalende strafzaken en geloven erin dat het bieden van goede kwaliteit aan iedereen op de termijn ook voor ons advocatenkantoor zelf het beste is. Een tevreden klant is belangrijker dan een hogere winst op de korte(re) termijn, zegmaar. En ook onze cliënten zijn daar tevreden over, wat blijkt uit de beoordelingen die u op de website van strafrecht-advocaat.nl kunt vinden. 

 

Ik kom niet in aanmerking voor een pro deo advocaat: Kunt u mij toch helpen?

Als u niet in aanmerking komt voor een pro-deo advocaat, bespreken wij graag de mogelijkheid met u om u toch in uw strafzaak te helpen. Dat hoeft niet kostbaar te zijn. Zo mogelijk (en bij voorkeur) spreken wij een vast laag bedrag af voor de behandeling van een strafzaak of (in sommige grote fraudezaken) een zeer redelijk (laag) uurtarief. Wij willen dat een ervaren strafrecht advocaat voor iedereen bereikbaar is én blijft.

Als u het formulier invult nemen wij gratis contact met u op om de mogelijkheden in uw strafzaak met u te bespreken en mogelijk kunnen wij u al een eerste (uiteraard kostenloos) advies of inschatting geven.

Contact opnemen met een advocaat (ook pro deo)

Vul het formulier in voor gratis vrijblijvend gesprek met een strafrechtadvocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Wij helpen u met uw pro deo aanvraag

Wij informeren u altijd over uw recht op gratis Pro Deo rechtshulp en  regelen de aanvraag. Wij nemen u graag zorgen uit handen. Ook als u vragen heeft, beantwoorden wij die graag!

Mocht u (net) niet in aanmerking komen voor een gratis advocaat of pro deo advocaat, dan hanteren wij een laag (concurrend) tarief, waarbij wij vaak een vaste prijs afspraak maken. Zo bent u goedkoper uit en weet u van te voren waar u aan toe bent. Een goedkope Strafrechtadvocaat is zo voor iedereen bereikbaar!

[]

Strafrecht advocaat: Pro Deo Advocaat

Uitleg over recht op Pro Deo

Leg uw zaak, Pro Deo of tarief aanvraag direct aan ons voor

Klik hier en leg uw zaak nu direct voor aan een strafrecht advocaat. Een Advocaat Strafrecht neemt dan snel, gratis en vrijblijvend contact met u op om de mogelijkheden van rechtshulp (rechtsbijstand) in uw Strafzaak met u te bespreken!

Onze advocaten Uw contactpersonen