Strafrechtadvocaat – verkrachting

advocaat voor verdenking van verkrachting

Bij verkrachting moet dus het lichaam van een ander zijn binnengedrongen, maar wanneer is hier precies sprake van?

Verkrachting is strafbaar gesteld in artikel 242 van het Wetboek van Strafrecht. De tekst van het artikel luidt:

“Hij die door geweld of een andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of een andere feitelijkheid iemand dwingt tot het ondergaan van handelingen die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt als schuldig aan verkrachting gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie.”

Bij verkrachting moet dus het lichaam van een ander zijn binnengedrongen, maar wanneer is hier precies sprake van? Het binnendringen van het lichaam kan gebeuren met de penis, vingers, tong maar ook met voorwerpen. Wanneer het gaat om een (gedwongen) tongzoen  is geen sprake van verkrachting, maar van ontuchtige handeling.
 

Straf voor verkrachting

De straffen voor verkrachting liggen hoog, omdat verkrachting veel impact heeft op het slachtoffer. Daarnaast leidt seksueel misbruik vaak tot veel onrust en verontwaardiging in de maatschappij. Met de hogere straffen wil het Openbaar Ministerie (OM) gehoor geven aan de wensen van de samenleving. De richtlijn voor strafvordering seksueel misbruik van minderjarige is verdeeld in 4 categorieën waarbij doorgaans hele forse werkstraffen worden geëist en voorgesteld voor ontuchthandelingen waarbij het slachtoffer wordt aangeraakt door de verdachten, tot gevangenisstraffen voor ernstigere vormen van ontucht en verkachting

De rechter kan er ook voor kiezen om een taakstraf, geldboete en/of voorwaardelijke straf(deel) op te leggen. De rechter mag echter niet kiezen voor een taakstraf of geldboete wanneer er een ernstige inbreuk op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer is gemaakt. Dit is een expliciet taakstrafverbod en gevangenisstraf ligt dan in de rede!
 

Wat kan een advocaat voor u doen?

Een advocaat weet niet alleen wat u kunt verwachten, maar kan u ook advies geven voor het politieverhoor en u bij het verhoor bijstaan. Als u een dagvaarding heeft ontvangen dan kunnen wij in overleg met u een verweer opstellen. Het zijn vaak (emotioneel) beladen zaken waarin bijstand van een ervaren advocaat zeer noodzakelijk is. U heeft al snel onder druk een (onjuiste) verklaring afgelegd, die tegen u zal worden gebruikt.

Een advocaat overlegt samen met u over de strategie in uw strafzaak en hoe u het beste een verklaring kunt afleggen, in vrijheid zonder ongepaste druk van politie. Ook weten wij wat we moeten doen om uw zaak en uw omstandigheden goed te presenteren, ook als u wordt verdacht van een ernstig feit als verkrachting. Er zijn bovendien veel valse aangiftes van verkrachting, zodat door een rechter zeer goed naar het bewijs moet worden gekeken,

 

Politieverhoor

Wanneer u verdacht wordt voor verkrachting dan kan u opgepakt worden door de politie of u ontvangt een uitnodiging voor een politieverhoor. Als u aangehouden wordt dan moet u mee naar het politiebureau en zal u daar verhoord worden. Wanneer u verhoord wordt heeft u tegenwoordig recht op een advocaat tijdens het politieverhoor. Wij adviseren altijd om eerst te overleggen met een advocaat of het wel verstandig is een verklaring af te leggen. U kunt altijd gratis contact met ons opnemen en dan bespreken we de mogelijkheden.
 

Ervaren strafrechtadvocaat

Wij hebben veel ervaring met het optreden als strafrechtadvocaat in een zedenzaak, zoals verkrachting en ontucht. Wij kennen de wet en jurisprudentie (vergelijkbare zaken) voor de straf voor verkrachting of een zedenzaak. Als u het contactformulier invult, dan zal uw strafrecht advocaat gratis contact met u opnemen. Mogelijk moeten er getuigen worden gehoord of is er een kans op vrijspraak? Ook kunnen wij de processtukken in uw zaak opvragen. Strafrecht-Advocaat.nl werkt ook op basis van Pro Deo bijstand en regelmatig voor een vaste lage prijs.

Direct contact met advocaat bij een zedendelict

Gratis en vrijblijvend contact


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Onze werkwijze: uw voordeel

Onze werkwijze: uw voordeel

Deskundig én betaalbaar

 • Duidelijke taal
 • Een betrokken en deskundig advocaat
 • Hulp van een strafrechtspecialist
 • Directe contactgegevens van uw advocaat (email, mobiel & whatsapp)
 • Eerlijke tarieven & Ook Pro Deo!
 • Vaste prijs vaak mogelijk
 • Geen beginneling in uw strafzaak

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (189 beoordelingen)
 • Goede advocaat perfect geholpen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Zeer vakkundig, snel en accuraat behandeld ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit zedendelict