Vrijspraak verkrachting door Rechtbank Noord-Holland

Op 25 april 2016 heeft de Rechtbank Noord-Holland uitspraak gedaan in een zaak met betrekking tot drie verkrachtingen.

Vrijspraak één van de drie verkrachtingen door de Rechtbank Noord-Holland

Verdachte werd ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor drie verkrachtingen. De Officier van Justitie heeft een gevangenisstraf voor de duur van zes jaren jegens de verdachte geëist.

Bij één van de verkrachtingen is er de drug GHB in het spel geweest. De strafrecht advocaat van verdachte stelt dat er echter niet kan worden vastgesteld dat verdachte aangeefster heimelijk GHB heeft toegediend en dat zij hierdoor seks met verdachte heeft gehad. De Rechtbank Noord-Holland volgt dit standpunt en is van mening dat er niet kan worden vastgesteld dat verdachte het slachtoffer daadwerkelijk heeft gedrogeerd en onder die omstandigheid seks met haar heeft gehad. Verdachte werd van dit feit dan ook vrijgesproken.

De andere twee verkrachtingen werden wel bewezen. Ten aanzien van één verkrachting is gebleken dat het slachtoffer oorspronkelijk seks met verdachte wilde, maar dat zij dit niet in de gewelddadige vorm wilde waarin het gebeurde. Slachtoffer heeft meerdere maken aangegeven dat verdachte moest stoppen maar verdachte is doorgegaan, waardoor er sprake was van dwang. Ook ten aanzien van het laatste tenlastegelegde feit komt de rechtbank, aan de hand van verschillende (getuigen)verklaringen tot het oordeel dat verdachte het slachtoffer heeft verkracht.

De rechtbank legt de verdachte een gevangenisstraf voor de duur van drie jaren op, waarvan één jaar voorwaardelijk. De vrijspraak van één tenlastegelegd feit dat heeft plaatsgevonden aan de hand van het pleidooi van de strafrechtadvocaat heeft er aldus aan bijgedragen dat de strafmaat die de rechtbank oplegde vele malen lager was dan de strafeis van de Officier van Justitie. Kortom, een strafrecht advocaat kan een zo laag mogelijke straf voor u bereiken indien u wordt verdacht van verkrachting.

Als u het formulier invult komt u gratis in contact met een ervaren strafrechtadvocaat voor verkrachting.

Klik hier voor de uitspraak