Strafrechtadvocaat - bezit harddrugs

Strafrechtadvocaat - bezit harddrugs

Bent u gepakt voor het in bezit hebben van harddrugs en wilt u zich hiertoe laten bijstaan door een goede en ervaren strafrechtadvocaat?

Bezit harddrugs

De Opiumwet heeft in artikel 2 bepaald dat het verboden is harddrugs te bezitten: ”Het is verboden een middel als bedoeld in de bij deze wet behorende lijst I: binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, te telen te bereiden, te bewerken, te verwerken, te verkopen, af te leveren, te verstrekken of te vervoeren, aanwezig te hebben of te vervaardigen”. Op lijst I, genoemd in de Opiumwet, staan verboden harddrugs opgesomd. Enkele voorbeelden van veelvoorkomende harddrugs in Nederland zijn XTC, amfetamine, cocaïne, paddo’s en heroïne. Volgens artikel 2 van de Opiumwet is het in bezit hebben van deze harddrugs verboden. Harddrugs zijn schadelijker voor de gezondheid dan softdrugs, waardoor het bezit van harddrugs zwaarder wordt bestraft. Enkele voorbeelden van softdrugs zijn hasj en wiet.

De Opiumwet heeft het bezit van harddrugs voor zowel de handel als voor eigen gebruik strafbaar gesteld. Uit rechtspraak (jurisprudentie) en uit de Richtlijn voor strafvordering Opiumwet blijkt dat iemand maximaal 0,5 gram harddrugs in bezit mag hebben, wil het bezit worden gedoogd. Dit maximum wordt ook wel de gebruikershoeveelheid genoemd. In het geval dat u meer dan 0,5 gram harddrugs in uw bezit heeft wordt er gesproken van een handelshoeveelheid en wordt het bezit ervan niet gedoogd. U bent in dat geval strafbaar op grond van de Opiumwet.

 

Strafmaat bezit harddrugs

Er staan hoge straffen op het bezit van harddrugs. De strafeis van de Officier van Justitie kan oplopen tot een gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of een geldboete van maximaal € 82.000,00. Indien er sprake is van recidive, dus indien u als verdachte al eerder bent gepakt voor het in bezit hebben van harddrugs, zal de strafmaat (nog) hoger uitvallen. Wanneer u al eerder een taakstraf opgelegd hebt gekregen zal er een gevangenisstraf worden opgelegd, met het oog op de Wet beperking taakstraffen. Tot slot kan de veroordeling nadelige gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw werk, doordat u moeilijkheden kunt ondervinden voor het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Het overhandigen van een VOG is voor steeds meer banen een vereiste, waardoor dit in uw nadeel kan werken.

Een strafrecht advocaat kan u bijstaan in uw proces en kan een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, voor u bereiken. Zo kunt u een eventueel strafblad voorkomen.

 

Strafrechtadvocaat bezit harddrugs

Een strafrecht advocaat van strafrecht-advocaat.nl heeft jarenlange ervaring in zaken omtrent het in bezit hebben van harddrugs. De strafrechtadvocaat heeft bijvoorbeeld al vele malen te maken gehad met mensen die tijdens een festival gepakt zijn voor het bezit van harddrugs. Een vrijspraak is door de strafrecht advocaat al regelmatig bereikt. De strafrecht advocaat zal aan de hand van uw processtukken komen tot een juridisch sterk verweer. Wellicht was er sprake van een gebruikershoeveelheid harddrugs en moet het bezit worden gedoogd. Of misschien is het bewijs tegen u onrechtmatig verkregen. De strafrechtadvocaat zoekt het voor u uit en zal een zo laag mogelijke straf voor u bereiken. Vul het formulier van de website in zodat een ervaren strafrecht advocaat vrijblijvend contact met u kan opnemen over uw zaak en sta er tijdens uw strafzaak (juridisch) niet alleen voor!

Direct contact strafrechtadvocaat bezit harddrugs

Gratis en vrijblijvend contact


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Onze werkwijze: uw voordeel

Onze werkwijze: uw voordeel

Deskundig én betaalbaar

 • Duidelijke taal
 • Een betrokken en deskundig advocaat
 • Hulp van een strafrechtspecialist
 • Directe contactgegevens van uw advocaat (email, mobiel & whatsapp)
 • Eerlijke tarieven & Ook Pro Deo!
 • Vaste prijs vaak mogelijk
 • Geen beginneling in uw strafzaak

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (189 beoordelingen)
 • Goede advocaat perfect geholpen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Zeer vakkundig, snel en accuraat behandeld ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Afspraak is afspraak staat bij hen boven aan de agenda. ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteiten bezit harddrugs