Strafrechtadvocaat – winkeldiefstal

advocaat voor winkeldiefstal

Winkeldiefstal is een vorm van diefstal . Winkeldiefstal wordt vaak minder zwaar gestraft en wanneer u voor het eerst iets steelt uit een winkel, dan krijgt u vrijwel nooit een gevangenisstraf. U moet dan rekenen op een (fikse) geldboete, maar wanneer u vaker iets uit een winkel heeft gestolen en daarvoor ook is opgepakt, dan moet u rekening houden met een gevangenisstraf. Heeft u een dagvaarding ontvangen en wordt u verdacht van diefstal? Regel dan direct een ervaren strafrechtadvocaat via strafrecht-advocaat.nl.

 

Wat is Winkeldiefstal?

Winkeldiefstal is een delict wat veelvuldig voorkomt en valt onder artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht. Diefstal is omschreven als: “hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan diefstal, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie”.

Uit artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht zijn een aantal belangrijke bestanddelen te halen waaraan voldaan moet zijn wil de rechter u veroordelen voor winkeldiefstal:

 1. Het goed moet geheel of ten delen aan een ander toebehoren
 2. Je moet het oogmerk hebben om iets weg te nemen. 
 3. Je wilt het wederrechtelijk toe-eigenen. Je hebt geen toestemming van de eigenaar bijvoorbeeld.
   

Straf voor winkeldiefstal

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor allerlei strafbare feiten richtlijnen opgesteld waarin de strafmaat voor de verschillende delicten is vastgelegd. De tijd dat winkeldiefstal niet hard werd aangepakt of bestraft is ver achter ons. Bijna elke winkeldiefstal wordt vervolgd en stevig bestraft. Voor winkeldiefstal worden vaak geldboetes opgelegd of een taakstraf of gevangenisstraf. Zeker bij herhaling (recidive) of het gebruiken van een geprepareerde tas, wordt een taakstraf of gevangenisstraf mogelijk opgelegd. Ook als er sprake is van geweld (ook een ruk aan een tas wordt als geweld gezien) of een bedreiging, is een gevangenisstraf het uitgangspunt. Ook een geldboete leidt overigens tot een aantekening op uw justitiële documentatie (strafblad).

Het is verstandig een advocaat in te schakelen die u helpt in uw strafzaak voor winkeldiefstal. Wij weten wat u kunt verwachten en moet doen om de straf zo laag mogelijk te houden of mogelijk zelfs een vrijspraak te krijgen.
 

KLIK HIER & VUL HET FORMULIER IN VOOR DIRECT GRATIS CONTACT MET EEN ERVAREN DIEFSTAL STRAFRECHT ADVOCAAT

Omzitting of TOM-zitting voor winkeldiefstal

Voor winkeldiefstal zal u of voor de politierechter moeten verschijnen of de Officier van Justitie maakt gebruik van buitengerechtelijk afdoening. Hiermee wordt bedoeld dat u niet voor de rechter hoeft te verschijnen, maar in gesprek gaat met de Officier van Justitie.

Bij een OM-zitting krijgt u een strafbeschikking aangeboden. Deze strafbeschikking zal een taakstraf of geldboete inhouden. Als u het eens bent met de strafbeschikking dan voldoet u deze en is de zaak daarmee afgerond. U krijg dan wel een aantekening op uw Justitiele documentatie wat het aanvragen van een VOG moeilijker kan maken. Wanneer u het niet eens bent met de strafbeschikking voor winkeldiefstal dan kan u in verzet gaan, maar onze advocaten kunnen dit ook voor u doen. Wij adviseren bij een strafbeschikking altijd om deze eerst te laten controleren door een ervaren strafrechtadvocaat, voordat u hem voldoet. U heeft maar veertien dagen de tijd om in verzet te gaan zodat de zaak beoordeeld wordt door een rechter. Misschien is de straf wel veel te hoog is bent u wel onschuldig? Wij kunnen u als advocaat helpen met deze beoordeling.

Een TOM-zitting voor winkeldiefstal lijkt op een OM-zitting, maar bij een TOM-zitting krijgt u een transactie. Een transactie moet u accepteren of weigeren en wanneer u deze weigert hoeft u niet in verzet te gaan maar ligt de bal als het ware bij de Officier van Justitie. De Officier van Justitie zal u dan waarschijnlijk dagvaarden voor de Politierechter of Meervoudige strafkamer en dan moet u voor de rechter verschijnen of hij laat de zaak gaan, omdat er misschien toch onvoldoende bewijs is. Neem altijd direct contact op wanneer u een uitnodiging heeft ontvangen voor een OM-zitting of TOM-zitting. Wij hebben hier veel ervaring mee en kunnen u adviseren wat u het beste kunt doen in uw situatie.

Het eerste gesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Twijfel dus niet, maar neem vrijblijvend contact op met een van onze advocaten!
 

Strafrecht advocaat voor winkeldiefstal

Het contactformulier ingevuld? Dan neemt een van onze ervaren strafrechtadvocaat gratis contact met u op om de mogelijkheden van uw strafzaak voor winkeldieftal te bespreken. Wij werken ook pro deo (gratis advocaat) of vaak voor een vaste lage prijs voor uw strafzaak voor winkeldiefstal bij de Officier van Justitie of bij de rechtbank.

Direct contact met een advocaat bij winkeldiefstal

Gratis en vrijblijvend contact


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (189 beoordelingen)
 • Goede advocaat perfect geholpen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Zeer vakkundig, snel en accuraat behandeld ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Strafrecht advocaat legt uit: Verdacht van winkeldiefstal (VIDEO)

Strafrecht advocaat legt uit: Verdachte diefstal of winkeldiefstal?

Diefstal of winkeldiefstal: Dagvaarding politierechter of OM hoorgesprek?

Onze werkwijze: uw voordeel

Onze werkwijze: uw voordeel

Deskundig én betaalbaar

 • Duidelijke taal
 • Een betrokken en deskundig advocaat
 • Hulp van een strafrechtspecialist
 • Directe contactgegevens van uw advocaat (email, mobiel & whatsapp)
 • Eerlijke tarieven & Ook Pro Deo!
 • Vaste prijs vaak mogelijk
 • Geen beginneling in uw strafzaak

Actualiteit winkeldiefstal