Strafrechtadvocaat – hennepkwekerij opgerold

Strafrechtadvocaat – hennepkwekerij opgerold

Is er bij u thuis een hennepkwekerij opgerold of wordt u verdacht van het hebben van een hennepkwekerij? Dan kunt u de hulp van een ervaren strafrechtadvocaat goed gebruiken.

Advocaat voor lage straf bij hennepkwekerij 

Het hebben van een hennepkwekerij valt onder artikel 3 onder B van de Opiumwet en deze tekst luidt als volgt: “Het is verboden een middel als bedoeld in de bij deze wet behorende lijst II dan wel aangewezen krachtens artikel 3a, vijfde lid: te telen, te bereiden, te bewerken, te verwerken, te verkopen, af te leveren, te verstrekken of te vervoeren.”

Als uit het bewijs blijkt dat u betrokken bent bij een hennepkwekerij en de rechter veroordeelt u dan moet u rekening houden met een flinke straf. Deze straf is afhankelijk van een aantal zaken:

 • Aantal planten dat is aangetroffen tijdens de inval door de politie
 • Aantal eerdere oogsten dat kan worden vastgesteld
 • Hoeveelheid hennep die is aangetroffen
 • Mate van uw betrokkenheid
 • Uw precieze rol in de hennepkwekerij
 • Bent u eerder veroordeeld wegens hennepteelt of een ander drugsfeit?
 • Is ook sprake van illegale stroomafname (diefstal van electriciteit).
   

Aantal planten in de hennepteelt 

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor strafbare feiten in het Wetboek van Strafrecht, richtlijnen opgesteld voor de strafmaat van deze strafbare feiten. Het OM heeft deze richtlijnen niet alleen opgesteld voor het Wetboek van Strafrecht, maar ook voor bijzondere wetten Opiumwet. Uit deze richtlijn volgt dat bij een hennepkwekerij tot 100 planten wordt uitgegaan van een geldboete van 1000. Maar let op: Dit zijn richtlijnen van het Openbaar Ministerie, dus niet van de rechter zèlf! De straffen zien op het aantal planten van slechts één oogst. Wanneer er vastgesteld wordt dat er vaker is geoogst, dan zal de straf hoger uitvallen. Ook is de straf anders als sprake is van diefstal van electriciteit.

Daarbij loopt u vaak het risico dat naast deze straf een 'boete' wordt opgelegd voor de berekende winst. Dit noemt men een ontnemingsvordering. Deze kan ook later nog worden gevraagd, na de zitting door de Officier van Justitie. Het is dan ook belangrijk de zaak goed voor te bereiden met ons als advocaat om te voorkomen dat u straks van de regen in de drup beland...

 • 50 – 100 planten = geldboete van maximaal €1000
 • 100 – 500 planten = 120 uur taakstraf + 1 maand voorwaardelijk gevangenisstraf
 • 500 – 1000 planten= 180 uur taakstraf + 2 maanden voorwaardelijk gevangenisstraf

Een voorwaardelijke gevangenisstraf is een straf die door de rechter wordt opgelegd, maar niet hoeft uitgevoerd te worden. Als de dader opnieuw in de fout gaat of voorwaarden die aan de straf zijn verbonden overtreedt, dan wordt de voorwaardelijke straf omgezet in een onvoorwaardelijke straf. Wanneer deze straf is omgezet naar een onvoorwaardelijke straf, dan wordt deze straf alsnog ten uitvoer gebracht.

Met deze uitgangspunten en bovenstaande richtlijn kunt u een beetje een beeld krijgen van de straf die u eventueel kunt verwachten.

Zoals aangegeven is het verstandig een hennepzaak niet zonder advocaat de doen. Wilt u hier meer over weten of wordt u verdacht van hennepteelt? Vul het contactformulier in en een van onze advocaten neemt snel gratis contact met u op om uw situatie te bespreken.
 

Ontnemingsvordering, wat is dat?

Als de rechter vaststelt dat u schuldig bent aan hennepteelt naast een gevangenisstraf, taakstraf of geldboete ook een ontnemingsvordering instellen. Als er een hennepkwekerij door de politie wordt opgerold dan wordt door het OM ook berekend wat u met de hennepkwekerij verdiend heeft. Het geld wat u verdiend heeft met een hennepkwekerij wordt ook wel wederrechtelijk verkregen voordeel genoemd. Vaak zult u, wanneer u schuldig bent aan hennepteelt, dit wederrechtelijk verkregen voordeel terug moeten betalen. Het kan dan gaan om enorme grote som geld die u opeens moet betalen. Tienduizenden euro's zijn geen uitzondering en ook meerdere eurotonnen komen met enige regelmaar voor. De ontnemingswetgeving is lastig en is anders dan het gewone strafrecht met bewijsregels. Voor de berekeningen zijn niet alleen dikke rapporten geschreven, maar ook in de rechtspraak is hier veel in ontwikkeld.

Onze advocaten hebben hier ook veel ervaring mee en zullen er dan ook alles aan doen voor u om de ontnemingsvordering lager te laten uitkomen of zelfs te voorkomen. Uw proceshouding en verklaringen speelt hierin een belangrijke rol.
 

Strafrecht-advocaat.nl voor hennepteelt

Heeft u een dagvaarding ontvangen of een uitnodiging voor een OM- of TOM-zitting voor een hennepkwekerij, ook dan is een ervaren strafrechtadvocaat geen overbodige luxe! Als advocaten weten wij wat u te wachten staat. Wij bereiden u goed voor op het politieverhoor, onderzoeken de zaak en bereiden een goed verweer voor waarmee wij vaak een lagere straf of vrijspraak bereiken.

Bij Strafrecht-Advocaat.nl geldt: Een ervaren strafrechtadvocaat voor hennep is voor iedereen bereikbaar. Wij werken dan ook niet alleen op basis van uurtarieven, maar voor onvermogenden ook op basis van Pro Deo. Een Pro Deo advocaat wordt ook wel gratis rechtsbijstand genoemd en als u een (zeer) laag inkomen heeft dan komt u hier misschien voor in aanmerking. Wij doen voor u een aanvraag bij de Raad voor Rechtsbijstand en regelen dit hele traject voor u. 

Wij zijn specialist op het gebied van hennepzaken en strijden voor elke strafzaak.  Verder zijn wij als advocaat direct, eerlijk en informeel.

Spreekt u dit aan? Wanneer u het contactformulier invult dan neemt een van onze strafrechtadvocaten gratis contact met op om u verder te helpen. 

 

Hennep, wat is het?

Wanneer men spreekt over een hennepkwekerij dan worden er verschillende namen gebruikt voor de hennep: cannabis, wiet, marihuana, hasj en toppen. Deze namen worden door elkaar gebruikt en kunnen voor verwarring zorgen als je niet goed weet wat deze namen betekenen. Hennep is de plant en cannabis is de Latijnse naam voor deze plan. Van de hennepplant worden wiet, ook wel marihuana, en hasj gemaakt. Voor het maken van wiet worden de groenbruine toppen van de hennepplant gebruikt en voor het maken van hasj alleen de hars van de henneptoppen.

 

Direct contact advocaat bij een hennepkwekerij

Gratis en vrijblijvend contact


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Onze werkwijze: uw voordeel

Onze werkwijze: uw voordeel

Deskundig én betaalbaar

 • Duidelijke taal
 • Een betrokken en deskundig advocaat
 • Hulp van een strafrechtspecialist
 • Directe contactgegevens van uw advocaat (email, mobiel & whatsapp)
 • Eerlijke tarieven & Ook Pro Deo!
 • Vaste prijs vaak mogelijk
 • Geen beginneling in uw strafzaak

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (189 beoordelingen)
 • Goede advocaat perfect geholpen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Zeer vakkundig, snel en accuraat behandeld ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit hennepkwekerij

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.