Alcoholslot en dubbele straffen rijden onder invloed 2018

Alcoholslot en dubbele straffen rijden onder invloed 2018

Alcohol achter het stuur, rijden zonder rijbewijs en recidivisme in het verkeer worden vanaf begin 2018 zwaarder bestraft. Zo krijgen hardleerse dronken chauffeurs een alcoholslot en worden de verjaringstermijnen verlengd.

Alcoholslot en dubbele straffen rijden onder invloed 2018

De Minister van Justitie en de Minister van Mobiliteit gaan verkeersdelicten zoals rijden onder invloed veel harder aanpakken in 2018. Hoge alcoholgehaltes en en recidive worden voortaan veel harder aangepakt.

Als strafrechtadvocaat zien wij nu al dat de straffen voor alcohol achter het stuur met het jaar oplopen. In 2018 zal hier nogmaals een verandering in komen. Bij een hoge concentratie alcohol (vanaf 1,8g/l) kan, als alternatief voor de intrekking van het rijbewijs, een verplicht alcoholslot worden opgelegd voor een periode van 1 tot 3 jaar of definitief. Hetzelfde geldt voor recidivisten die voor de tweede keer gecontroleerd worden in drie jaar met een alcoholpercentage van meer dan 1,2g/l.

Ook de verjaringstermijn wordt vermoedelijk in 2018 verlengd. De gebruikelijke verjaring wordt van een jaar na twee jaar gebracht. Voor de zwaarste verkeersmisdrijven blijft de verjaringstermijn drie jaar.

 

Gratis contact ervaren strafrechtadvocaat rijden onder invloed

Als strafrecht advocaat staan wij vaak cliënten bij die vervolgd worden wegens rijden onder invloed. De verlegging van de verjaringstermijn kan voor problemen zorgen. Als strafrechtadvocaat van strafrecht-advocaat.nl bereiken wij vaak een lagere straf in zaken zoals rijden onder invloed en kan een rijverbod vaak voorkomen worden. Als u vervolgd wordt voor rijden onder invloed, neemt u dan vrijblijvend contact op met een ervaren strafrechtadvocaat.