Bedreiging van vriendin op station Amsterdam

Bedreiging van vriendin op station Amsterdam

De rechtbank Amsterdam heeft op 17 oktober 2018 uitspraak gedaan in een zaak over onder andere bedreiging.

Bedreiging van vriendin op station Amsterdam

De verdachte in deze zaak werd onder andere verdacht van bedreiging. Hij werd immers beschuldigd van mishandeling en bedreiging van zijn vriendin.

 

Feiten en omstandigheden

Op de desbetreffende dag heeft de verdachte op het station Bijlmer Arena in Amsterdam ruzie gehad met zijn vriendin. De verdachte werd ten aanzien van dit incident onder andere verdacht van bedreiging. Uit het dossier blijkt het navolgende. Na aanleiding van een melding kwamen de verbalisanten op het station, waar zij een schreeuwende verdachte en een hevig geëmotioneerd slachtoffer zagen. De verdachte werd vastgepakt en meegenomen. Terwijl dit gebeurde draaide de verdachte zich om en schreeuwde naar het slachtoffer: “ik ga vastzitten en ik maak je af”. Het slachtoffer heeft in haar aangifte ook verklaard dat de verdachte onder meer tegen haar heeft geschreeuwd: “ik maak je af”.

 

Oordeel rechtbank Amsterdam

De rechtbank oordeelt dat de woorden “ik ga zitten en ik maak je af” in het algemeen spraakgebruik als dreigend kunnen worden ervaren. Ook is de context van belang, zowel het slachtoffer als de verdachte waren geëmotioneerd, de verdachte had het schuim op zijn mondhoeken staan en er had net een ruzie tussen hen plaatsgevonden met geweld. De verdachte heeft verklaard dat hij niet meende wat hij zei, maar gelet op de context kon bij het slachtoffer de redelijke vrees ontstaan dat zij door het toedoen van de verdachte het leven kon verliezen. Hierdoor heeft de verdachte zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht. De rechtbank stelt dat ook de mishandeling wettig en overtuigend bewezen kan worden verklaard.

De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 1 week, met een proeftijd van 2 jaar. Daarnaast zijn er bijzondere voorwaarden opgelegd, zoals een contactverbod.

 

Strafrechtadvocaat bedreiging

Zelf verdacht van bedreiging? Een ervaren strafrechtadvocaat kan u bijstaan! De raadsman zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereikt. Wij bereiken niet zelden vrijspraak voor bedreiging. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat voor bedreiging direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk voor een vast bedrag en op basis van pro deo.