Diefstal van 117 laptops uit het VU Medisch Centrum

Diefstal van 117 laptops uit het VU Medisch Centrum

Op 10 november 2017 deed de Rechtbank Amsterdam uitspraak in een zaak met betrekking tot diefstal

Diefstal van 117 laptops uit het VU Medisch Centrum

Aan verdachte wordt diefstal van maar liefst 117 laptops uit het VU Medisch Centrum en diefstal van 24 computers in het nabijgelegen Olympische Stadion ten laste gelegd. Volgens de strafrechtadvocaat van verdachte is verdachte zwakbegaafd en moet daar rekening mee gehouden worden in de straf.

Verdachte sloeg toe op twee verdiepingen van het ziekenhuis. Hij forceerde een deur en wist vervolgens de sleutels te bemachtigen. Volgens de Officier van Justitie een ernstig feit waarvoor een hoge straf opgelegd moet worden. Mede omdat verdachte vorig jaar ook al veroordeeld werd voor inbraken.

De Rechtbank Amsterdam gaat echter mee in het pleidooi van de strafrechtadvocaat van verdachte. Verdachte is zwakbegaafd. De rechtbank houdt het bij een gevangenisstraf van 15 maanden waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Hij moet verplicht begeleid gaan wonen en een schadevergoeding van 7000 euro betalen.

 

Gratis contact ervaren strafrechtadvocaat diefstal

Als u verdachte wordt van diefstal is het belangrijk om deskundige bijstand in te schakelen. Strafrecht-advocaat.nl is gespecialiseerd in strafrecht en als advocaat bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak. Als u een dagvaarding ontvangen heeft, neemt u dan vrijblijvend contact op.