Drugslab aangetroffen bij oud CDA-lid

Drugslab aangetroffen bij oud CDA-lid

Op 28 maart jl. vond bij de rechtbank Den Bosch een zitting plaats met betrekking tot een industrieel drugslab.

Drugslab aangetroffen bij oud CDA-lid

Vorig jaar werd in een loods bij een boerderij in Leende een industrieel drugslab ontdekt. Toenmalig lokaal CDA-bestuurder van der P. was verhuurder van de loods en wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor medeplichtigheid aan drugsproductie. Signalen over drugsproductie op het erf waren er al maanden voor de ontdekking. Het energiebedrijf constateerde door een storing in oktober 2016 dat er veel stroom werd gebruikt en na de combinatie met andere meldingen en informatie kwam de politie op 23 februari 2017 controleren.Ze ontdekten onder andere een strikte beveiliging met camera’s en bewegingssensoren. De toegangsweg naar het lab was geblokkeerd. Het ontdekte drugslaboratorium is het grootste lab dat ooit in Nederland is ontdekt. In totaal vond de politie er 21.500 liter en 1000 kilo gevaarlijke chemicaliën. In drie productieprocessen werd xtc, speed en grondstof gemaakt. Per dag kon er 150 kilo xtc en 100 kilo amfetaminepasta geproduceerd worden.

 

Verweer strafrechtadvocaat 

Volgens de strafrechtadvocaat van verdachte wist verdachte niet wat er in de loods gebeurde. Hij had de loods verhuurd aan een man die er auto’s wilde opknappen. Hij wist alleen de voornaam van de man en een contract was niet opgesteld. Door een veeleisende baan was hij maandenlang niet in de loods geweest. Volgens de advocaat van verdachte schaamt zijn cliënt zich enorm.

Volgens de Officier van Justitie werd er een dagomzet van ongeveer 10 miljoen euro binnen gehaald. De officier gelooft verdachte niet. Het moet een komen en gaan izjn geweest van laboranten en vervoerders. ‘Je moet wel stekeblind zijn om het niet te zien.’ De Officier van Justitie eist een gevangenisstraf van vijf jaar. De rechtbank doet volgende maand uitspraak.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrechtadvocaat 

Als strafrechtadvocaat staan wij regelmatig verdachten van drugsproductie bij. Door veel ervaring in dergelijke zaken bereiken wij als advocaat vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak door u deskundige bijstand te bieden. Als u vervolgd wordt voor harddrugs, neemt u dan vrijblijvend contact op.