Straf voor man die vriendin mishandelde in bijzijn kind

Straf voor man die vriendin mishandelde in bijzijn kind

Op 18 april jl. deed de rechtbank Assen uitspraak in een zaak met betrekking tot mishandeling

Straf voor man die vriendin mishandelde in bijzijn kind

Verdachte staat terecht voor mishandeling van zijn vriendin in januari van dit jaar. Hij zou ruzie met zijn vriendin hebben gekregen over geldproblemen en een dreigende huisuitzetting. Dit gebeurde in de kamer van hun dochtertje. Volgens de vrouw is zij geschopt, geduwd en met de vuist geslagen door verdachte. Verdachte ontkende dit eerder tijdens een politieverhoor maar geeft tijdens de zitting bij de rechtbank in Assen toch toe dat hij het gedaan heeft.

 

Verweer strafrechtadvocaat mishandeling

Zijn vriendin, het slachtoffer, stuurde de rechtbank een brief met het verzoek om verdachte niet te veroordelen. Zij is nog samen met verdachte en zijn op dit moment in relatietherapie. De Officier van Justitie zei hier niet in mee te gaan. De geweldspiraal dient doorbroken te worden. Volgens de officier moet iedereen zich veilig kunnen voelen thuis. De strafrechtadvocaat van verdachte voert aan dat een gevangenisstraf niet in het belang is van zijn vriendin en kinderen. Verdachte is namelijk de kostwinner in huis. Een gevangenisstraf zou dit ernstig verstoren. De rechtbank geeft de strafrechtadvocaat van verdachte grotendeels gelijk en legt een milde gevangenisstraf op van 52 dagen, waarvan 50 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrechtadvocaat mishandeling 

In deze zaak komt het belang van een ervaren strafrechtadvocaat duidelijk naar voren. Als strafrechtadvocaat staan wij vaak cliënten bij die vervolgd worden voor mishandeling, en bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak. Als u vervolgd wordt wegens mishandeling, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.