Mishandeling in restaurant en sauna

Mishandeling in restaurant en sauna

De rechtbank Amsterdam heeft op 15 november 2018 uitspaak gedaan in een zaak over mishandeling in een restaurant en mishandeling in een sauna.

Mishandeling in restaurant en sauna

De verdachte stond in deze zaak terecht voor mishandeling. Hij werd er immers van verdacht slachtoffers te hebben mishandeld in een sauna en een slachtoffer te hebben mishandeld in een restaurant.

 

Oordeel rechtbank Amsterdam

Ten aanzien van de mishandeling in het restaurant heeft de rechtbank het volgende overwogen. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte meerdere keren met gebalde vuist tegen het hoofd van het slachtoffer heeft gestompt. De verdachte erkent dat hij het slachtoffer in het restaurant heeft opgezocht en dat hij hem heeft gesommeerd om mee naar buiten te gaan. Bovendien heeft hij bij de politie verklaard dat hij op dat moment boos was. Een getuige heeft gezien dat in het restaurant een man op het slachtoffer kwam aflopen en hem een vuistslag in het gezicht gaf. De getuige heeft zijn verklaring niet willen ondertekenen. Aannemelijk is dat hij na het verhoor telefonisch is benaderd en onder druk is gezet om geen verklaring af te leggen.

Ook de mishandelingen in de sauna acht de rechtbank Amsterdam wettig en overtuigend bewezen, in die zin dat de verdachte meerdere keren met gebalde vuist tegen het hoofd van het ene slachtoffer heeft gestompt. De verdachte heeft erkend dat hij het slachtoffer heeft geslagen. Uit bewijsmiddelen is gebleken dat tussen de verdachte en het slachtoffer een conflict was ontstaan, nadat het slachtoffer de verdachte had aangesproken op zijn ongepaste gedrag in de sauna. De verdachte heeft het slachtoffer vervolgens uitgescholden, beledigd en geslagen. Een ander slachtoffer was getuige en is tussenbeide gekomen om de verdachte de sauna uit te werken. Hierop ontstond een worsteling waarbij de verdachte meerdere malen met gebalde vuist tegen het gezicht van dit slachtoffer heeft gestompt, hierbij is fors letsel opgelopen. De rechtbank Amsterdam acht de mishandelingen wettig en overtuigend bewezen.

De rechtbank Amsterdam heeft de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 26 dagen, waarvan 14 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Ook is er een contactverbod opgelegd en moet de verdachte een schadevergoeding betalen. Daarnaast moet de verdachte een taakstraf voor de duur van 120 uren uitvoeren, voor een eerdere straf die voorwaardelijk was opgelegd.

 

Strafrechtadvocaat mishandeling

Zelf verdacht van mishandeling? Een ervaren strafrechtadvocaat kan u bijstaan! De advocaat zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereikt. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat voor mishandeling direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vast bedrag en op basis van pro deo.