Vrijspraak van mishandeling en verkrachting vriendin

Vrijspraak van mishandeling en verkrachting vriendin

De rechtbank Rotterdam heeft op 20 februari 2019 uitspraak gedaan in een zaak over mishandeling.

Vrijspraak van mishandeling en verkrachting vriendin

De verdachte in deze zaak stond terecht voor mishandeling en verkrachting van zijn vriendin. De rechtbank is het met de Officier van Justitie en de strafrechtadvocaat van de verdachte eens dat niet wettig en overtuigend bewezen is dat de verdachte schuldig is aan verkrachting, zodat de verdachte daarvan wordt vrijgesproken. Vervolgens was het aan de rechtbank om te oordelen of de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling.

 

Beoordeling rechtbank Rotterdam

Het slachtoffer heeft bij de politie verklaard dat zij meermalen door de verdachte is mishandeld, hij zou haar hebben geslagen en hard hebben vastgepakt, waardoor zij weleens blauwe plekken had. Daarnaast zou hij haar hebben verkracht en haar daarbij meerdere keren tegen haar gezicht hebben geslagen, met een blauw oog tot gevolg. Vervolgens is het slachtoffer als getuige gehoord door de rechter-commissaris waar zij stellig heeft ontkend dat de verdachte haar heeft mishandeld, de verdachte zou haar nooit hebben geslagen. Het slachtoffer verklaart dat hij haar weleens heeft vastgepakt, maar dat hij dit heeft gedaan toen zij hem wilde slaan en zij zou daar geen blauwe plekken aan heeft overgehouden. Ook het blauwe oog zou niet veroorzaakt zijn door het mishandelen. Het slachtoffer heeft hierover verklaard dat de verdachte haar telefoon in zijn handen had en dat zij die wilde afpakken, waardoor de telefoon tegen haar oog is gekomen. Hiermee bevestigt het slachtoffer hetgeen de verdachte heeft verklaard. De verklaring dat zij de verdachte ‘ook’ heeft geslagen kan niet zonder meer zo worden begrepen dat zij ook door hem is geslagen, omdat zij heeft verklaard dat dat niet is gebeurd.

Daarnaast zijn er getuigenverklaringen, welke grotendeels gebaseerd zijn op hetgeen het slachtoffer hen heeft meegedeeld. Zelf hebben de getuigen niet gezien dat het slachtoffer door de verdachte werd geslagen, zij hebben dit enkel van haar gehoord. Hierdoor is de bewijswaarde daarvan gering, zeker nu het slachtoffer dit later heeft ontkend. Een getuige heeft wel verklaard dat zij blauwe plekken heeft gezien op de armen van het slachtoffer, maar deze blauwe plekken zijn niet te herleiden naar een concreet voorval. Dat de verdachte een blauw oog had blijkt eveneens uit een medische verklaring, dit kan echter ook het gevolg zijn van het voorval met de telefoon.

De rechtbank is gelet hierop en met name door de latere ontkenning van het slachtoffer van mening dat er onvoldoende overtuigend bewijs voorhanden is dat de verdachte het slachtoffer heeft mishandeld. De verdachte wordt dan ook vrijgesproken van mishandeling.

 

Strafrechtadvocaat mishandeling

Mede dankzij het pleidooi van de strafrechtadvocaat is in deze zaak vrijspraak bereikt voor mishandeling. Zelf verdacht van mishandeling? Een ervaren strafrechtadvocaat kan u bijstaan! De strafrecht advocaat zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak net als in deze zaak, bereikt. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat voor mishandeling direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo!