Gevangenisstraf deelname aan criminele organisatie die PGB-fraude pleegde

Gevangenisstraf deelname aan criminele organisatie die PGB-fraude pleegde

Op 15 december jongstleden deed de Rechtbank Maastricht uitspraak in een zaak met betrekking tot fraude

Gevangenisstraf deelname aan criminele organisatie die PGB-fraude pleegde 

Het Openbaar Ministerie eiste eerder gevangenisstraffen tegen de verdachten van fraude met persoonsgebonden budgetten. Zorgbemiddelingsbureau Baas in Zorg heeft volgens het Openbaar Ministerie een criminele organisatie gevormd en voor bijna een miljoen euro met zorggeld gefraudeerd. Het bureau organiseerde en verleende thuiszorg voor oudere mensen. Die mensen betaalden de zorgverleners via het bureau met een pgb-budget.

Tegen de hoofdverdachte werd 30 maanden gevangenisstraf geëist, en een werkverbod van 5 jaar. Ook eiste de officier van justitie 256.000 euro aan onterecht gedeclareerde zorguren terug. Tegen de mede-verdachte werd 24 maanden gevangenisstraf en een terugbetaling van 158.000 euro geëist door het OM. Volgens de strafrecht advocaat van beide verdachte is de straf die geëist wordt te hoog.

De rechtbank in Maastricht legde toch celstraffen op van vier tot dertig maanden voor fraude met persoonsgebonden budgetten en stelt het bedrag vast op een miljoen euro. Ook krijgen de drie verdachten een voorwaardelijk beroepsverbod opgelegd en moeten zij het geld terugbetalen aan de staat. Volgens de strafrechtadvocaat van verdachte zijn de straffen zo hoog uitgevallen omdat twee verdachten een getuigen zouden hebben beïnvloed.

 

Gratis contact ervaren strafrechtadvocaat fraude 

U ziet dus dat voor fraude erg hoge straffen kunnen worden opgelegd. Als u vervolgd wordt voor fraude, neemt u dan vrijblijvend contact op met een ervaren strafrechtadvocaat. Strafrecht-advocaat.nl is gespecialiseerd in strafrecht en bereikt vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak.