Strafvermindering diefstal Rechtbank Overijssel

De Rechtbank Overijssel heeft strafvermindering uitgesproken in een zaak over diefstal.

Strafvermindering diefstal door Rechtbank Overijssel

Verdachte werd ervan verdacht vuurwerk en fietsen te hebben gestolen. Daarnaast wordt verdachte ten laste gelegd dat hij een USB-powermeter heeft gestolen uit een winkel. De strafrecht advocaat van de verdachte bepleit voor alle tenlastegelegde feiten vrijspraak, omdat niet voldoende wettig en overtuigend bewijs is om tot een bewezenverklaring te kunnen komen.

Verdachte heeft ter terechtzitting ten aanzien van de diefstal van de USB-powerbank de verklaring afgelegd dat hij zichzelf heeft herkend als de persoon die op de foto’s te zien is van de diefstal. Tevens heeft de verdachte verklaard dat hij niet weet wat hij daar deed en wat hij in zijn hand had. De rechtbank Overijssel gaat echter uit van de aangifte die ondersteund wordt door camerabeelden, de herkenning van de verdachte op de beelden, alsmede de foto van de verpakking van de USB-powermeter en komt daarbij tot een bewezenverklaring.

De rechtbank volgt wel het standpunt van de strafrecht advocaat voor de andere twee ten laste gelegde feiten en komt daarbij tot de conclusie dat deze niet kunnen worden bewezen. Verdachte wordt hiervan vrijgesproken.  Al met al legt de rechtbank verdachte een gevangenisstraf op van twee weken. In deze zaak is te zien dat bijstand van een strafrecht advocaat er toe kan leiden dat een zo laag mogelijke straf wordt bereikt. Aan de hand van het pleidooi van de strafrechtadvocaat wordt verdachte in deze zaak zelfs van twee van de drie tenlastegelegde feiten vrijgesproken!

Vul het formulier van de website in en kom vrijblijvend in contact met een strafrechtadvocaat.

Klik hier voor de uitspraak.