Lid studentenvereniging Vindicat veroordeeld voor zware mishandeling

Lid studentenvereniging Vindicat veroordeeld voor zware mishandeling

Op 23 november jongstleden werd een lid van de Groningse studentenvereniging Vindicat veroordeeld door de Rechtbank Groningen

Lid studentenvereniging Vindicat veroordeeld voor zware mishandeling

Wouter B. wordt verdacht van zware mishandeling. Tijdens een ontgroeningsritueel van de studentenvereniging ging hij op het hoofd staan van een aspirant-lid. Het slachtoffer moest tijdens het ritueel op de grond gaan liggen, waarna verdachte met zijn schoen op het hoofd van slachtoffer drukte zo’n 10 seconden lang. Het slachtoffer liep hersenletsel op en een breuk in zijn schedel. Het slachtoffer heeft nog steeds last van hoofdpijnen en concentratieproblemen.

Volgens de officier heeft verdachte zich schuldig gemaakt aan zware mishandeling. Verdachte had namelijk met slachtoffer een akkefietje gehad waarna hij gezegd zou hebben dat slachtoffer het nog wel zou merken tijdens de ontgroening.

 

Verweer strafrechtadvocaat 

Verdachte is tijdens de zitting aanwezig samen met zijn strafrechtadvocaat. Volgens zijn strafrecht advocaat ontkent verdachte dat hij het slachtoffer zwaar mishandeld heeft. Hij zou slechts zijn voet op het hoofd hebben gezet van het slachtoffer maar hier niet op zijn gaan staan. Als de rechtbank toch tot een bewezenverklaring komt, vindt de advocaat van verdachte dat er geen gevangenisstraf opgelegd dient te worden. Verdachte heeft namelijk geen strafblad en de kans op recidive is klein.

De rechtbank Groningen acht wel bewezen dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling maar gaat wel mee met de strafrechtadvocaat. Er wordt slechts een gevangenisstraf van een dag opgelegd om een echte gevangenisstraf te omzeilen. Verder wordt er een taakstraf van 240 uur opgelegd.

 

Contact ervaren strafrechtadvocaat zware mishandeling 

U ziet dus dat een strafrechtadvocaat veel verschil kan maken in de hoogte van de straf. Strafrecht-advocaat.nl behandelt vaak zaken met betrekking tot zware mishandeling en bereikt vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak. Heeft u een dagvaarding ontvangen en wordt aan u zware mishandeling ten laste gelegd, neemt u dan gratis contact op met een van onze strafrechtadvocaten.