Metropassagier aangehouden voor wapenbezit

Metropassagier aangehouden voor wapenbezit

Op 18 januari jongstleden werd een metropassagier aangehouden voor verboden wapenbezit door de politie Rotterdam

Metropassagier aangehouden voor wapenbezit 

Bij het Metrostation Wilhelminaplein in Rotterdam werd bij een 18-jarige passagier een vuurwapen aangetroffen. Hij zat samen met een andere man in de metro, maar zij hadden beide geen vervoersbewijs. Tijdens de controle vroeg een agent aan verdachte of hij nog iets bij zich had. Op dat moment pakte verdachte het wapen. 

 

Vuurwapenprocedure 

Door middel van de zogenaamde vuurwapenprocedure volgde de aanhouding van verdachte. De politie Rotterdam maakte gebruik van de benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachte. Als een verdachte niet de aanwijzingen opvolgt bestaat de kans dat een agent genoodzaakt wordt zijn vuurwapen te gebruiken. 

De politie en het Openbaar Ministerie zetten zich vol in in de strijd tegen wapens. Steeds vaker worden er hogere straffen geeist voor vuurwapenbezit in Rotterdam. Als strafrechtadvocaat merken wij dit ook. Ook wordt tegenwoordig elke melding of tip van verboden wapenbezit onderzocht door de politie. 

 

Gratis contact ervaren strafrechtadvocaat verboden wapenbezit 

Is bij u een vuurwapen aangetroffen en wilt u graag deskundige bijstand van een ervaren strafrechtadvocaat inschakelen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Als advocaat gespecialiseerd in strafrecht, behandelen wij vaak zaken met betrekking tot verboden wapenbezit en bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak!