Veroordeling verduistering door Gerechtshof Amsterdam

Op 9 augustus 2016 heeft het Gerechtshof Amsterdam uitspraak gedaan in een zaak met betrekking tot verduistering van een leenauto.

Verduistering van een leenauto Gerechtshof Amsterdam

Verdachte werd ervan verdacht een leenauto van een autoverhuurbedrijf te hebben verduisterd. Op 11 juni 2015 heeft verdachte zijn auto ter reparatie gebracht naar een autoschadebedrijf waarbij verdachte een leenauto heeft meegekregen die het eigendom is van een autoverhuurbedrijf. De verdachte heeft nagelaten de leenauto tijdig te retourneren aan het schadebedrijf.

De strafrechtadvocaat van verdachte bepleit dat verdachte niet op de hoogte was dat hij niet langer over de leenauto mocht beschikken. Daarnaast voert de strafrecht advocaat aan dat de verdachte de auto niet wederrechtelijk heeft toegeëigend, omdat hij op geen enkel moment als heer en meester over de auto is gaan beschikken, wat wel vereist is om verduistering aan te tonen. De strafrechtadvocaat bepleit dat alles te herleiden is tot dezelfde bron, het schadebedrijf; verdachte kan dan volgens de strafrecht advocaat ook niet voor verduistering worden veroordeeld.

Het hof komt tot de beslissing dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan verduistering van de leenauto. Hij heeft overlast veroorzaakt bij het autoschadebedrijf en het vertrouwen van het bedrijf geschonden. De verdachte werd veroordeeld voor een gevangenisstraf van één dag en een taakstraf voor de duur van 120 uren. 

Voor contact met een ervaren strafrechtadvocaat kunt u het formulier invullen.

Klik hier voor de uitspraak