Taakstraf verduistering geld kinderboerderij

Taakstraf verduistering geld kinderboerderij

Op 26 april jl. deed het gerechtshof Den Bosch uitspraak in een zaak met betrekking tot verduistering.

Taakstraf verduistering geld kinderboerderij

Een man uit Boxtel werd vorig jaar veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur wegens verduistering. Hij voerde een functie als penningmeester en voorzitter uit bij een Stichting Kinderboerderij in Boxtel. Hij zat fors in de schulden en gebruikte het geld voor de kinderboerderij voor priveuitgaven. Hij betaalde met het verduisterde geld onder andere elektra, vloerbedekking voor zijn nieuwe woning, geluidsboxen en etentjes met zijn gezin. Hij werd door de rechtbank veroordeeld voor verduistering van 24.500 euro.

 

Verweer strafrechtadvocaat

De man besloot samen met zijn strafrechtadvocaat om in hoger beroep te gaan bij het gerechtshof Den Bosch. Volgens de strafrecht advocaat van de man is er onvoldoende bewijs om alle misstappen van de man bewezen te verklaren. Eerder bedroeg de schadeclaim 23.000 euro. Het gerechtshof gaat mee in het pleidooi van de advocaat en komt tot een schadeclaim van 12.000 euro. Aanzienlijk lager dus. Ook de taakstraf werd verlaagd naar 100 uur. Dit ook omdat de raadsman van de man aanvoerde dat hij gebukt gaat onder de publiciteit en dat hij door het hele dorp met een scheef oog aangekeken wordt.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrechtadvocaat verduistering

In deze zaak komt duidelijk het belang van een deskundige strafrechtadvocaat naar voren. Vaak kan een strafrechtadvocaat de straf aanzienlijk verlagen en mogelijk voor vrijspraak zorgen. Als u strafrechtelijk vervolgd wordt voor verduistering, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.