Vrijspraak belaging door Gerechtshof Amsterdam

Op 14 juni 2016 heeft het Gerechtshof Amsterdam uitspraak gedaan in een zaak met betrekking tot belaging.

Vrijspraak belaging door Gerechtshof Amsterdam

Verdachte werd ervan verdacht zich in Amsterdam schuldig te hebben gemaakt aan belaging. Dit is ook wel stalking. Verdachte heeft meermalen het slachtoffer gebeld en berichten of e-mails verzonden en verschenen en aangebeld bij de woning van het slachtoffer. De strafrechtadvocaat van de verdachte bepleit vrijspraak. Zij stelt dat er geen wettig en overtuigend bewijs in het dossier staat om verdachte voor dit strafbare feit te veroordelen. Er is volgens de strafrecht advocaat geen sprake van stelselmatige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer.

Het hof oordeelde dat de berichten zijn verzonden op slechts enkele opeenvolgende dagen. Daarnaast blijkt dat er aanwijzingen zijn dat aangeefster en verdachte nadien nog geruime tijd regelmatig over en weer contact hebben gezocht, zonder dat er aan de zijde van aangeefster werd aangegeven dat zij verder geen contact wenste. Tot slot kunnen de berichten als onaangenaam en kwetsend overkomen, maar de berichten zijn voortgekomen uit de frustratie van de verdachte over de beëindiging van de relatie en het niet retourneren van sieraden.

Het hof volgt het standpunt van de strafrechtadvocaat en spreekt verdachte vrij van belaging. Hieruit blijkt dat een strafrecht advocaat de juridische complexe theorie van belaging goed kan doorgronden om te komen tot vrijspraak.

Indien u dit formulier invult komt u vrijblijvend in contact met een ervaren strafrecht advocaat

Klik hier voor de uitspraak