Vrijspraak belaging personeelsleden

Vrijspraak belaging personeelsleden

De rechtbank Limburg heeft op 19 juli 2019 uitspraak gedaan in een zaak over belaging.

Vrijspraak belaging personeelsleden

De verdachte in deze zaak stond terecht voor belaging. Zij werd er kortgezegd van verdacht diverse personeelsleden van een instantie te hebben belaagd.

 

Standpunt Officier van Justitie en strafrechtadvocaat

De Officier van Justitie heeft vrijspraak bepleit. Zij heeft hiertoe aangevoerd dat niet kan worden vastgesteld dat de verdachte inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de betreffende personeelsleden. De strafrechtadvocaat van de verdachte heeft zich aangesloten bij dit standpunt van de Officier van Justitie.

 

Oordeel rechtbank Limburg

Er is tweemaal aangifte gedaan door de instantie voor belaging. De telefooncentrale van de instantie werd vele malen gebeld door de verdachte. Hierbij werd door de verdachte gescholden en gedreigd. Drie personeelsleden, werkzaam als telefonist of beveiliger, hebben verklaard over de veelheid van de telefoongesprekken en de inhoud daarvan. De verdachte heeft bekend dat zij meerdere keren telefonisch contact heeft opgenomen met de instantie. Zij heeft verklaard dat zij herhaaldelijk belde, omdat zij doorverbonden wilde worden.

De rechtbank diende de vraag te beantwoorden of dit is aan te merken als belaging als bedoeld in het Wetboek van Strafrecht. De rechtbank is, met de Officier van Justitie en de strafrechtadvocaat, eens dat niet gebleken is dat er sprake is van een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de personeelsleden. Tevens is niet gebleken dat de opzet van de verdachte hierop was gericht. De verdachte is derhalve vrijgesproken van belaging.

 

Strafrechtadvocaat belaging

Zelf verdacht van belaging? Een ervaren strafrechtadvocaat kan u bijstaan! Mede dankzij het pleidooi van de strafrechtadvocaat is in deze zaak vrijspraak bereikt. De raadsman zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak net als in deze zaak, bereikt. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat voor belaging direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo.