Vrijspraak belediging Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vrijgesproken in een zaak over belediging van een politieagent.

Vrijspraak belediging politieagent door Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Aan verdachte is ten laste gelegd dat hij op 1 maart 2016 opzettelijk een ambtenaar, te weten de hoofdagent van de politie Midden-Nederland, tijdens de rechtmatige uitoefening van zijn of haar bediening heeft beledigd, door hem of haar de woorden toe te voegen: "mafkees".

De strafrechtadvocaat van de verdachte bepleit dat niet door de inhoud van wettige bewijsmiddelen de overtuiging bestaat dat verdachte het aan hem tenlastegelegde feit heeft begaan. De strafrecht advocaat bepleit dan ook vrijspraak. De verdachte heeft namelijk de woorden “ Dat doe ik niet voor jou mafkees” midden in de nacht, terwijl alleen de verdachte en de politieagent(e) aanwezig waren en de woorden konden horen, gezegd. Hierdoor kan niet worden vastgesteld dat verdachte met zijn woorden de strekking had de politieagent(e) in zijn of haar eer en goede naam aan te randen, waardoor belediging niet bewezen kan worden.

Het hof komt, aan de hand van het standpunt van de strafrecht advocaat van de verdachte, tot de beslissing dat niet bewezen verklaart kan worden dat verdachte het ten laste gelegde heeft begaan en spreekt hem daarvan vrij.

Een strafrechtadvocaat kan u, indien u wordt verdacht van belediging, bijstaan, waardoor een mogelijke vrijspraak voor u wordt bereikt.

Als u het formulier invult komt u vrijblijvend in contact met een strafrechtadvocaat.

Klik hier voor de uitspraak.