Vrijspraak marktplaatsoplichting door Gerechtshof Den Haag

Het Gerechtshof Den Haag heeft verdachte vrijgesproken van marktplaatsoplichting.

Vrijspraak marktplaatsoplichting door Gerechtshof Den Haag

Verdachte werd verdacht van marktplaatsoplichting. De verdachte heeft op Marktplaats één of meer navigatiesyste(e)m(en) en één of meer Nintendo('s) te koop aangeboden, maar niet geleverd, terwijl de slachtoffers wel werden bewogen tot betaling. De vier slachtoffers hebben betalingen gedaan van 206,50 euro, 400 euro, 96,10 euro en 106,10 euro.

De enkele omstandigheid dat iemand zich in strijd met de waarheid voordoet als een bonafide verkoper is volgens vaste rechtspraak onvoldoende om aan te nemen dat iemand een valse hoedanigheid van bonafide verkoper in de zin van artikel 326 van het Wetboek van Strafrecht heeft aangenomen. Daarnaast heeft de verdachte wel haar echte adres en telefoonnummer opgegeven. Dit alles heeft er toe geleid dat er niet bewezen kon worden dat er sprake was van marktplaatsoplichting door verdachte.

Het Gerechtshof Den Haag verklaart al met al dat het niet bewezen kan worden dat de verdachte het ten laste gelegde heeft begaan en spreekt de verdachte vrij. Een strafrechtadvocaat van strafrecht-advocaat.nl zal, indien u wordt verdacht van marktplaatsoplichting, voor u uitzoeken of er juridisch gezien sprake is van oplichting. De strafrechtadvocaat zal de voor u zo gunstige mogelijke uitspraak voor u bereiken!

Indien u het formulier invult neemt een strafrechtadvocaat vrijblijvend contact met u op.

Klik hier voor de uitspraak.