Vrijspraak moord door vergiftigen met haargroeimiddel

Vrijspraak moord door vergiftigen met haargroeimiddel

Op 20 februari jongstleden deed het Gerechtshof Den-Haag uitspraak in een zaak met betrekking tot een ‘gifmoord’

Vrijspraak moord door vergiftigen met haargroeimiddel

De vrouw wordt verdacht van het vergiftigen van haar man met haargroeimiddel. De zaak kwam in 2011 voor het eerst voor de rechter. De rechtbank in Middelburg sprak de vrouw toen vrij. Daarna werd ze in hoger beroep door het gerechtshof in Den Bosch toch veroordeeld tot zeven jaar. De beschuldiging was toen niet moord, maar zware mishandeling met de dood tot gevolg. Maar na deze uitspraak kwam de zaak nog voor de Hoge Raad en die bepaalde dat de zaak opnieuw moest worden behandeld.

 

Verweer strafrechtadvocaat 

Volgens de strafrechtadvocaat van verdachte heeft de vrouw altijd ontkend dat zij schuld had aan de dood van haar man. Tevens bracht de advocaat naar voren dat de man een zwak hart had en dat hij naast het haargroeimiddel ook veel alcohol en zeker nog een ander middel in zijn lichaam had. Volgens de strafrechtadvocaat kan verdachte niet veroordeeld worden aangezien er geen hard bewijs is.

Het gerechtshof gaat hierin mee en stelt vast dat er inderdaad teveel twijfel bestaat om de vrouw te veroordelen.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrecht advocaat

Als ervaren strafrechtadvocaat behandelen wij zaken zoals moord, doodslag en zware mishandeling met de dood tot gevolg. Wordt u of een familielid verdacht, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.