Vrijspraak rijden onder invloed Gerechtshof Amsterdam

Het Gerechtshof Amsterdam heeft een verdachte van rijden onder invloed vrijgesproken.

Vrijspraak Gerechtshof Amsterdam rijden onder invloed

Op 7 juni 2016 heeft het Gerechtshof Amsterdam uitspraak gedaan in een zaak over rijden onder invloed. De verdachte werd ervan verdacht in Amsterdam onder invloed te hebben gereden. Het alcoholgehalte van zijn adem blijkt bij onderzoek 455 microgram te zijn, wat hoger is dan het maximum van 220 microgram alcohol per liter ingeademde lucht. De strafrechtadvocaat van verdachte bepleit dat de verdachte moet worden vrijgesproken omdat hij de bij hem afgenomen ademanalyse ten overstaan van de politie heeft betwist, door te zeggen: “Ik ben het er niet mee eens”.

Ondanks deze betwisting van verdachte heeft de politie de verdachte niet op het recht van een tegenonderzoek gewezen, waardoor niet gesproken kan worden van een onderzoek zoals deze bedoeld is in de Wegenverkeerswet 1994. Een tegenonderzoek moet worden gedaan indien dit door de verdachte wordt gewenst.

Het Gerechtshof Amsterdam neemt het standpunt van de strafrecht advocaat over en beslist dat er niet wettig en overtuigend kan worden bewezen dat een alcoholonderzoek heeft plaatsgevonden. Het hof spreekt de verdachte dan ook vrij van het tenlastegelegde. Kortom, wanneer u wordt verdacht van rijden onder invloed zal een strafrecht advocaat er, indien mogelijk, voor zorgen dat u wordt vrijgesproken.

Als het het formulier invult komt u vrijblijvend in contact met een ervaren strafrechtadvocaat.

Klik hier voor de uitspraak