Vrijspraak verduistering autodealer

Vrijspraak verduistering autodealer

Op 22 maart jl. deed de rechtbank Assen uitspraak in een zaak met betrekking tot verduistering

Vrijspraak verduistering autodealer

Verdachte is een 47-jarige man uit Tynaarlo. Hij zou ruim 20.000 euro hebben verduisterd bij een autodealer in Assen waar hij werkzaam was. De man zou van mei 2014 tot eind augustus 2015 hebben gerommeld met facturen. Naast servicemonteur was de man ook als kasbeheerder werkzaam bij de Assense dealer. Medewerkers was opgevallen dat er iets niet pluis was met de facturen. Er verdween geld en er waren bonnen die niet klopten. Dit gebeurde telkens als de kasbeheerder aan het werk was geweest.

Het bedrijf startte een onderzoek tegen verdachte. Daaruit bleek dat er pinbonnen en contante betalingen uit de kas waren verdwenen. De acties van de man namen toe voordat de man op vakantie ging. Volgens de officier van justitie was dit voldoende financieel motief. Ook was het verdacht dat de man tijdens het onderzoek zelf ontslag nam.

 

Verweer strafrechtadvocaat verduistering 

Volgens de strafrechtadvocaat van verdachte ontkent verdachte en had iedereen een simpele pincode om administratieve zaken te regelen. Alle vingers wijzen naar zijn cliënt, maar de medewerkers wisten elkaars pincodes. Door het verweer van de strafrecht advocaat van verdachte geeft de officier van justitie de verdachte het voordeel van de twijfel. Er wordt om vrijspraak verzocht.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrecht advocaat verduistering 

In deze zaak komt duidelijk naar voren dat ook een officier van justitie soms om vrijspraak verzoekt. Dit is het geval wanneer er te weinig bewijs is. Een ervaren strafrechtadvocaat kan dit voor u aantonen indien dit het geval is. Als u verdacht wordt van verduistering, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat vrijblijvend contact met u op.