Vrijspraak vernieling Rechtbank Limburg

De Rechtbank Limburg heeft vrijgesproken in een zaak over vernieling van een ruit van een woning.

Vrijspraak vernieling door Rechtbank Limburg

Verdachte is ten laste gelegd dat hij een raam van de voordeur van de woning van zijn buurvrouw heeft vernield. De strafrecht advocaat van de verdachte bepleit vrijspraak. Hij heeft daartoe aangevoerd dat de verklaringen uiteenlopen en dat er geen reden is om te twijfelen aan de verklaring van verdachte.

Verdachte stond bij slachtoffer aan de deur. De verdachte verklaarde dat op het moment dat het slachtoffer de deur wilde sluiten, verdachte met zijn hand tegen de bovenste ruit van de voordeur aansloeg, waardoor deze brak. Een getuige heeft verklaard dat zij verdachte een bepaalde beweging richting het slachtoffer zag maken, waarna zij glasgerinkel hoorde. Al met al ontkend verdachte dat hij de ruit van de deur opzettelijk heeft vernield, de deur werd immers tegen zijn hand dichtgegooid.

De Rechtbank Limburg is van mening dat deze gang van zaken, mede aan de hand van (getuigen)verklaringen, niet kan worden uitgesloten. Verdachte wordt dan ook, bij gebrek aan bewijs, op aangeven van de strafrecht advocaat, vrijgesproken voor vernieling. De strafrecht advocaat bekijkt elke zaak afzonderlijk, waardoor een passend en sterk juridisch verweer kan worden opgesteld. Aan de hand van dit verweer zal de strafrechtadvocaat, indien mogelijk vrijspraak voor u bereiken.

Als u het formulier van de website invult komt u vrijblijvend in contact met een strafrechtadvocaat.

Klik hier voor de uitspraak.