Vrijspraak winkeldiefstal door Rechtbank Limburg

Op 5 november 2015 heeft de Rechtbank Limburg vrijgesproken in een zaak over winkeldiefstal, waarbij verdachte 12 blikken gestolen zou hebben.

Vrijspraak winkeldiefstal: 12 blikken bier

De verdachte in deze zaak werd verdacht van winkeldiefstal. Verdachte werd ervan verdacht dat hij 12 blikken bier had gestolen met een totale waarde van 21 euro van de Albert Heijn. Verdachte heeft ter terechtzitting ontkend verantwoordelijk te zijn geweest voor de winkeldiefstal.

De strafrecht advocaat van verdachte heeft aangevoerd dat uit de ter terechtzitting getoonde camerabeelden niet blijkt dat verdachte de winkeldiefstal heeft gepleegd. De strafrechtadvocaat neemt hierbij in overweging dat de beschrijving van de camerabeelden door de verbalisanten niet overeenkomt met zijn eigen waarnemingen van de camerabeelden die ter terechtzitting zijn getoond.  Op de camerabeelden is te zien dat verdachte door een vestiging van Albert Heijn loopt. Verder is te zien dat verdachte enige tijd bij een winkelrek geknield op de grond zat, achter een persoon op een scootmobiel. Verdachte stond na enige tijd op en liep weg.

De Rechtbank Limburg is, samen met de strafrecht advocaat van verdachte van oordeel dat op basis van de camerabeelden niet bewezen kan worden verklaard dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt winkeldiefstal. Op de camerabeelden is te zien dat verdachte zich in een vestiging van de Albert Heijn bevond, maar niet dat verdachte zich daar toen schuldig heeft gemaakt aan een winkeldiefstal. De rechtbank achtte het tenlastegelegde feit niet wettig en overtuigend bewezen en sprak verdachte daarvan vrijspreken.

De bijstand van de strafrechtadvocaat van verdachte heeft er in deze zaak aan bijgedragen dat de verdachte werd vrijgesproken van winkeldiefstal. Kortom, een strafrecht advocaat kan een zo laag mogelijke straf voor u bereiken, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, indien u wordt verdacht van winkeldiefstal.

Als u het formulier invult kunt u met een ervaren strafrechtadvocaat gratis in contact komen.

Klik hier voor de uitspraak