Vrijspraak witwassen Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft verdachte vrijgesproken van witwassen.

Vrijspraak witwassen door Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Aan de verdachte is ten laste gelegd dat hij een Audi A5 en een horloge van het merk Cartier heeft witgewassen. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden beslist dat uit het onderzoek ter terechtzitting niet door de inhoud van de wettige bewijsmiddelen is vast komen te staan dat verdachte de auto en het horloge heeft witgewassen. Om witwassen vast te kunnen stellen moet er sprake zijn van voorwerpen die verdachte voorhanden heeft gehad die uit een misdrijf afkomstig zijn.

Verdachte en zijn strafrechtadvocaat hebben echter een verklaring gegeven voor de herkomst van het geld waarmee de auto en het horloge zijn aangeschaft. Deze verklaring is concreet, min of meer verifieerbaar en niet op voorhand volstrekt onwaarschijnlijk, doordat verdachte en zijn strafrecht advocaat een met stukken onderbouwde uitleg geven, waardoor niet kan worden geconcludeerd dat de voorwerpen uit enig misdrijf afkomstig zijn.

De politie en het Openbaar Ministerie hebben geen enkel onderzoek gedaan naar de herkomst van het vermeende criminele geld. Verdachte wordt dan ook door het hof vrijgesproken voor witwassen. De bijstand van een strafrecht advocaat heeft er aan bijgedragen dat de verdachte in dit geval wordt vrijgesproken van witwassen. Indien u verdacht wordt van witwassen kunt u vrijblijvend contact opnemen met een strafrechtadvocaat en kan een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, door de strafrecht advocaat voor u worden bereikt.

Als u het formulier invult komt u vrijblijvend in contact met een strafrechtadvocaat.

Klik hier voor de uitspraak