Graceland-villa in Breda mede betaald door witwasgeld

Graceland-villa in Breda mede betaald door witwasgeld

Op 3 april jongstleden deed de Rechtbank Zutphen uitspraak in een zaak met betrekking tot witwassen. 

Graceland-villa in Breda mede betaald door witwasgeld

Verdachte heeft tussen 2004 en 2014 een bedrag van bijna 650.000 euro verdiend dat hij onder meer met de bouw van de Graceland-villa heeft witgewassen. Het OM in heeft vorige maand 30 maanden cel geëist. Verdachte werd gepakt toen hij in 2014 een hennepkwekerij met 470 planten werd ontdekt in een woning die op zijn naam stond in Dinxperlo in de Achterhoek. P. gebruikte een valse arbeidsovereenkomst, valse werkgeversverklaring en valse salarisspecificatie om een hypotheek te krijgen en het huis te huren. Het geld dat hij verdiende met de verkoop van hennep werd witgewassen door het over te dragen aan leveranciers voor bouwonderdelen van de villa in Breda.

 

Verweer strafrechtadvocaat 

De strafrechtadvocaat van verdachte betoog op de zitting dat zijn client niets te maken had met de hennepkwekerij omdat hij de woning had onderverhuurd. De rechtbank gelooft dat niet, onder meer omdat op een sigaret die in een van kweekruimtes werd achtergelaten speeksel van verdachte werd aangetroffen. Ook zijn er diverse getuigen geweest die P. regelmatig rond de woning met daarin de kwekerij hebben gezien.  Volgens zijn strafrechtadvocaat  moet de strafeis van het OM verminderd worden doordat het zo lang heeft geduurd voordat de zaak op zitting is gekomen. Het laatste verweer van de strafrecht advocaat van verdachte werd gehonoreerd door de rechtbank. De rechtbank legt een gevangenisstraf op van 15 maanden. Aanzienlijk lager dan voorgesteld door de officier van justitie. 

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrecht advocaat witwassen

Als strafrechtadvocaat behandelen wij vaak zaken met betrekking tot witwassen. Vaak wordt een lagere straf en mogelijk vrijspraak bereikt. Als u wordt vervolgd voor witwassen neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.