Witwassen van miljoenen euro's in kiprollades

Witwassen van miljoenen euro's in kiprollades

Het Openbaar Ministerie in Roermond vervolgd een 76-jarige man op verdenking van witwassen

Witwassen van miljoenen euro's in kiprollades

Een 76-jarige man wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor witwassen.
Verdachte heet een vleesbedrijf in Roermond en zou miljoenen euro’s aan contanten naar de Antillen hebben vervoerd. Het geld verstopte hij in kiprollades. In 2015 werd een lading bevroren rollades op Aruba onderschept, met daarin 2,8 miljoen euro. Volgens het OM werd in 2014 al een bedrag van 4,5 miljoen euro op die manier vervoerd door verdachte. De drugs zouden afkomstig zijn van drugsbaronnen in Venezuela. Om het geld vanuit Europa terug te krijgen, werd de witwasconstructie bedacht.

 

Verweer strafrechtadvocaat 

De strafrechtadvocaat van verdachte heeft twijfels over het dossier dat is opgebouwd tegen verdachte. Zo zouden bij de belastingadviseur van verdachte geheime stukken in beslag zijn genomen die niet gebruikt mochten worden om verdachte te belasten. Dit is wel gebeurd volgens zijn strafrecht advocaat. Ook zijn er nog geen getuigen verhoord. Wat de uitkomst van de zaak is, is nog even afwachten. Voor witwassen worden doorgaans hoge straffen geëist.
 

Gratis contact ervaren strafrechtadvocaat

Als advocaat van strafrecht-advocaat.nl zijn wij gespecialiseerd in strafrecht en behandelen wij vaak zaken met betrekking tot witwassen. Als u vervolgd wordt voor witwassen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Als ervaren strafrechtadvocaat bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak.