Vrouw mishandelt partner met bierglas en bierfles

Vrouw mishandelt partner met bierglas en bierfles

De rechtbank Gelderland heeft op 20 februari 2019 uitspraak gedaan in een zaak over zware mishandeling.

Vrouw mishandelt partner met bierglas en bierfles

De verdachte stond in deze zaak terecht voor zware mishandeling. Zij werd ervan verdacht haar partner te hebben mishandeld door met een bierfles tegen het hoofd, armen en de handen van het slachtoffer te hebben geslagen, een bierfles en glas tegen het hoofd van het slachtoffer te hebben gegooid en met een glas tegen het hoofd van het slachtoffer te hebben geslagen. Hierdoor heeft het slachtoffer, de partner van de verdachte, sneeën opgelopen in het achterhoofd, op de handen, polsen en onderarmen en heeft hij doorgesneden pezen in de handen.

 

Feiten en omstandigheden

Uit de bewijsmiddelen is het navolgende gebleken. Op de desbetreffende dag heeft de verdachte haar partner in hun woning met een bierfles op het hoofd geslagen en gegooid en met een bierglas op het hoofd, de armen en de handen geslagen. Door deze handelingen zijn bij het slachtoffer meerdere sneeën aan zijn hoofd, handen en polsen ontstaan en is er uitgebreid peesletsel aan zijn handen en vingers ontstaan.

 

Oordeel rechtbank Gelderland

De rechtbank stelt voorop dat vast is komen te staan dat de verdachte het slachtoffer heeft mishandeld en dat er letsel is ontstaan. De vraag was vervolgens of het letsel aan te merken is als zwaar lichamelijk letsel. Het slachtoffer is als gevolg van het incident opgenomen in het ziekenhuis, waar hij de volgende dag is geopereerd aan zijn verwondingen. Een week later is hij uit het ziekenhuis ontslagen. Het slachtoffer zat met beide onderarmen en handen in het gips, waardoor hij zichzelf niet kon verzorgen. Door uitgebreid peesletsel is de functie van beide handen ernstig beperkt. De duur  van genezing van het zichtbare letsel is ongeveer 10 weken en de geneesduur van het overige letsel loopt op tot 1 jaar. De rechtbank oordeelt dan ook dat er sprake is van zwaar lichamelijk letsel, gelet op bovenstaande.

 

Strafoplegging zware mishandeling

De verdachte in deze zaak kampt met psychische problematiek, waardoor zij op korte termijn in het kader van de behandelverplichting opgenomen wordt in een instelling. De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van 19 maanden, waarvan 11 maanden en 25 dagen voorwaardelijk. Hiertoe is een proeftijd opgelegd van 5 jaar. Dit is een langere proeftijd dan normaal, maar dit is door de rechtbank opgelegd omdat er ernstig rekening is gehouden met de kans op herhaling van een gewelddadig delict. Daarnaast zijn er bijzondere voorwaarden opgelegd (door de psychische gesteldheid van de verdachte). Zo moet zij zich klinisch en daarna ambulant laten behandelen en kan zij gecontroleerd worden op alcohol- en drugsgebruik.

 

Strafrechtadvocaat zware mishandeling

Deze zaak laat goed zien dat er zware straffen staan op zware mishandeling. Zelf verdacht van zware mishandeling? Een ervaren strafrechtadvocaat kan u bijstaan! Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrecht advocaat voor zware mishandeling direct gratis en vrijblijvend contact met u op! De advocaat zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereikt. Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo!