Strafrechtadvocaat – verduistering 

Een advocaat voor verduistering 

Je hoort de term verduistering vaak voorbij komen, maar wat betekent het het eigenlijk precies? Vaak wordt verduistering ook gelinkt aan diefstal. Wat moet u doen als u verdacht wordt van verduistering? Vragen die van belang kunnen zijn wanneer u een dagvaarding ontvangt voor verduistering of wanneer u verdacht bent. 

 

Verduistering

Verduistering is strafbaar gesteld in artikel 321 van het Wetboek van strafrecht en luidt: “Hij die opzettelijk enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort en dat hij anders dan door misdrijf onder zich heeft, wederrechtelijk zich toe-eigent, wordt, als schuldig aan verduistering, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste 3 jaren of geldboete van vijfde categorie”.

Het gaat er bij verduistering om dat u een goed rechtmatig onder u heeft (bijvoorbeeld een gehuurde auto) en u blijft dat goed houden en u wilt het blijven houden, je eigent het je toe, zonder recht (wederrechtelijk). Het verschil met diefstal is dat bij diefstal de 'dief' niet het recht had het goed onder zich te hebben of krijgen.
 

Verduistering uit dienstbetrekking

Wanneer u bij uw werkgever geld of goederen heeft gestolen is dit niet gewoon verduistering, maar wordt dit verduistering in dienstbetrekking genoemd. Hier worden doorgaans zwaardere straffen voor uitgedeeld, ook wel een strafverzwarende omstandigheid genoemd. Dit omdat het vertrouwen wordt beschaamd dat de werkgever in de werknemer had gesteld. Voor verduistering in dienstbetrekking wordt als straf een forse werkstraf opgelegd of een gevangenisstraf. Welke straf wordt opgelegd hangt van diverse zaken af, zoals de waarde van het verduisterde goed, de duur van de verduistering en de methode. Als advocaat kunnen wij voor u inschatten wélke straf u kunt verwachten en wat u het beste kunt doen.
 

KLIK HIER VOOR DIRECT GRATIS CONTACT MET EEN ERVAREN ADVOCAAT VOOR VERDUISTERING

 

Poging tot verduistering

Niet alleen een voltooid strafbaar feit is strafbaar, maar in het Wetboek van Strafrecht is ook poging tot een strafbaar feit strafbaar gesteld. Bij poging verduistering doet u een poging om een goed te verduisteren, maar het gaat bijvoorbeeld niet door of lukt niet. Hierbij is van belang dat het niet voltooien van het strafbare feit een besluit is dat u zelf vrijwillig neemt. Als u besluit de verduistering niet voort te zetten doordat bijvoorbeeld de politie voor de deur staat, dan is er geen sprake meer van vrijwillig stoppen en is er dus ook geen sprake meer van poging tot verduistering.

 

Straf voor verduistering

Voor verduistering kan de rechter maximaal drie jaar gevangenisstraf opleggen of een geldboete. Voor de straffen van strafbare feiten heeft het Openbaar Ministerie (OM) richtlijnen gemaakt waarin de strafmaat voor de verschillende delicten is neergelegd. Deze richtlijn loopt uiteen van geldboetes tot een (forse) werkstraf.

Naast een geldboete of taakstraf kan de rechter ook bepalen dat hij u uit bepaalde rechten ontzet, ook wel een bijkomende straf genoemd. Wanneer de rechter u uit bepaalde rechten ontzet houdt dit in dat bepaalde beroepen niet meer mag beoefenen. Hierbij kunt u denken aan bepaalde ambten, het leger, advocaat of bewindvoerder.

 

KLIK HIER VOOR DIRECT GRATIS CONTACT MET EEN ERVAREN ADVOCAAT VOOR VERDUISTERING 

 


Strafbeschikking bij omzitting voor verduistering

De Officier van Justitie is in Nederland belast met de vervolging van strafbare feiten, zij bepalen wie er wel of niet vervolgd wordt voor een strafbaar feit. De Officier kan ervoor kiezen om u een dagvaarding te sturen voor verduistering. Dan moet u voor de rechter verschijnen. De Officier kan er echter óók voor kiezen om u een uitnodiging te sturen voor een omzitting. Tijdens deze OM-zitting biedt de officier u een strafbeschikking aan. Deze strafbeschikking bestaat uit een geldboete of werkstraf. Heeft u een strafbeschikking aangeboden gekregen? Schakel direct een ervaren strafrechtadvocaat in. Neem gratis contact op met ons en wij helpen u verder. Een strafbeschikking leidt namelijk tot een strafblad, waardoor het aanvragen van een VOG lastig kan zijn. Ook heeft er geen rechter naar de zaak gekeken en de straf van de Officier kan hoger zijn dan die van de rechter. U heeft maar veertien dagen de tijd om in verzet te aan, anders staat de straf en de aantekening voor verduistering op uw strafblad vast.

Een ervaren advocaat kan u advies geven over uw strafbeschikking en als u deze niet accepteert stellen wij verzet voor u in en staan u in de rechtszaal bij! 
 

Tomzitting voor verduistering

Ook is het mogelijk dat u een uitnodiging (oproeping) krijgt voor een zogenaamde tomzitting voor verduistering. Dit betekent dat u een gesprek krijgt bij de Officier van Justitie. Tijdens dit gesprek wordt dan een transactie (strafvoorstel) aangeboden. Als u dit accepteert hoeft u niet naar de rechter. Maar pas op: De Officier van Justitie is géén rechter. Regelmatig horen wij verhalen dat wordt gezegd dat een voorstel toch vooral moet worden geaccepteerd, omdat anders bij de rechter een hoge(re) straf voor verduistering wordt opgelegd. Dit is naar onze mening onzin, dit maken wij zelden tot nooit mee! Bovendien leidt acceptatie van een transactie voor verduistering direct tot een aantekening op uw strafblad voor een vermogensdelict, wat gevolgen kan hebben als u bijvoorbeeld een verklaring over het gedrag nodig heeft voor een functie waar vertrouwen en omgaan met geld of goederen een rol kan spelen. En dat zijn er nogal wat! Accepteer dus nooit zomaar een transactie zonder overleg met een advocaat en ga niet zonder advocaat naar een tomzitting voor verduistering.

 

Advocaat voor verduistering via Strafrecht-Advocaat.nl

Strafrecht-Advocaat.nl staat voor gratis rechtsbijstand en dat een ervaren strafrechtadvocaat voor iedereen beschikbaar is. Als u niet veel geld heeft werken wij ook gewoon op basis van Pro Deo of anders voor een vaste prijs voor verduistering. Wanneer u onvermogend bent komt u wellicht in aanmerking voor gratis rechtsbijstand. Wij zullen dit altijd voor u beoordelen!

Heeft u een strafbeschikking of dagvaarding ontvangen voor verduistering en bent u op zoek naar een ervaren strafrecht advocaat  vul het contactformulier in en een van onze advocaten zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Het eerste gesprek is bij ons altijd gratis vrijblijvend.

Direct contact met advocaat bij verduistering

Contact met advocaat

Direct gratis vrijblijvend contact met een ervaren fraudeadvocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (189 beoordelingen)
  • Goede advocaat perfect geholpen ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Advocaat uitleg; Verduistering in dienstbetrekking (VIDEO)

Strafrecht advocaat legt uit: Verduistering in dienstbetrekking

Wat is verduistering eigenlijk en de straf?

Onze werkwijze: uw voordeel

Onze werkwijze: uw voordeel

Deskundig én betaalbaar

  • Duidelijke taal
  • Een betrokken en deskundig advocaat
  • Hulp van een strafrechtspecialist
  • Directe contactgegevens van uw advocaat (email, mobiel & whatsapp)
  • Eerlijke tarieven & Ook Pro Deo!
  • Vaste prijs vaak mogelijk
  • Geen beginneling in uw strafzaak

Contactformulier verduistering (ZIJKANT)

Contact met een advocaat

Vul het formulier in voor gratis vrijblijvend gesprek met een strafrechtadvocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Actualiteit verduistering