Hennepkwekerijen steeds moeilijker te traceren

Hennepkwekerijen steeds moeilijker te traceren

Hennepkwekerijen zijn steeds moeilijker te traceren.

Hennepkwekerijen steeds moeilijker te traceren

Drugscriminelen slagen er steeds beter in illegale hennepkwekerijen te verbergen voor de buitenwereld. Dat zegt netbeheerder Stedin, die in samenwerking met de politie vorig jaar een duizend kwekerijen ontdekte in de drie grootste steden. Dit is een afname, maar Stedin weet toch zeker dat het aantal kwekerijen juist is toegenomen.

Volgens de manager van de fraudeafdeling van Stedin wordt de georganiseerde misdaad steeds innovatiever in het verbergen van hennepkwekerijen. Volgens de netbeheerder is er sprake van een landelijk trend waarbij er steeds minder kweekplaatsen worden gevonden.

Stedin is actief in de regio's Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Stedin kan in sommige gevallen meten via het energienet waar een hennepkwekerij is.  De netbeheerder rust de komende jaren meer elektriciteitsstations uit met deze techniek. Als strafrechtadvocaat zien dat gemeenten en politie hierop inspelen. Deze gaan steeds intensiever samenwerken met netbeheerders om zo de kwekerijen op te sporen.

 

Gratis contact ervaren strafrechtadvocaat

Als ervaren strafrechtadvocaat van strafrecht-advocaat.nl staan wij vaak cliënten bij waarbij een hennepkwekerij is opgerold. Vaak kan een vordering tot ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel verlaagd of voorkomen worden. Ook bereiken wij vaak een aanzienlijk lagere straf. Als u vervolgd wordt voor het kweken van hennep, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op!