Oplichting Eftelingkaartjes Marktplaats

Oplichting Eftelingkaartjes Marktplaats

Op 20 april jl. deed de rechtbank Tilburg uitspraak in een zaak met betrekking tot oplichting

Oplichting Eftelingkaartjes Marktplaats

Een vrouw wordt verdacht van oplichting op Marktplaats. Zij zou twee jaar geleden entreetickets voor de Efteling hebben verkocht op Marktplaats maar stuurde deze nooit op. De vijf personen die kaartjes bij haar kochten konden naar hun geld fluiten. Aan verdachte wordt oplichting ten laste gelegd. Ook bestelde de vrouw goederen op naam van haar broer en ex. Hierdoor wordt zij ook vervolgd voor identiteitsfraude. Ook gaf verdachte tijdens de zitting toe nog veertien mensen te hebben opgelicht.

 

Verweer strafrechtadvocaat Marktplaats oplichting

Door het veelvuldig oplichten van mensen zou er reden genoeg zijn een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen, maar de strafrechtadvocaat van verdachte betoogt tijdens de zitting dat de rechtbank rekening dient te houden met het advies van de reclassering. Volgens de reclassering heeft verdachte problemen met drugs en geld en zou zij psychische problemen hebben. De rechtbank honoreerde het verweer van de strafrecht advocaat en kiest voor een lichtere, voorwaardelijke gevangenisstraf. De vrouw krijgt een taakstraf opgelegd van 160 uur en moet haar slachtoffers een schadevergoeding betalen van 578 euro in totaal.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrechtadvocaat oplichting 

Als ervaren strafrechtadvocaat staan wij regelmatig cliënten bij die vervolgd worden voor oplichting. Door veel ervaring bereiken wij in veel gevallen een lagere straf en mogelijk vrijspraak. Als u strafrechtelijk vervolgd wordt wegens oplichting, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.