Vernieling anti-inbraakstrip en ruit leidt tot veroordeling

Vernieling anti-inbraakstrip en ruit leidt tot veroordeling

De rechtbank Amsterdam heeft op 11 oktober 2018 uitspraak gedaan in een zaak over onder andere vernieling.

Vernieling anti-inbraakstrip en ruit leidt tot veroordeling

De verdachte in deze zaak stond onder andere terecht voor vernieling. Hij werd er immers van verdacht een anti-inbraakstrip en een ruit te hebben vernield. Daarnaast stond hij terecht voor diefstal met geweld van een blikje cola en poging tot diefstal of poging tot afpersing van een tas met daarin een portie kipnuggets, een portie friet, een pizza en blikjes frisdrank.

 

Oordeel rechtbank Amsterdam

De rechtbank is het met de strafrechtadvocaat eens dat niet bewezen is dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan de diefstallen. Het slachtoffer heeft ter zitting als getuige stellig en overtuigend verklaard dat de verdachte niet diegene is geweest die hem heeft aangevallen. Daarnaast voldoet de verdachte niet aan het door het slachtoffer gegeven signalement. De verdachte wordt voor dit deel van de tenlastelegging dan ook vrijgesproken.

Ten aanzien van de vernieling oordeelde de rechtbank als volgt. De verdachte heeft ter zitting verklaard dat hij samen met de medeverdachte met een koevoet de deur van een winkel heeft geprobeerd te openen, waarbij de inbraakstrip kapot is gegaan en het raam kapot is geslagen. De rechtbank acht dan ook bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan vernieling.

 

Strafoplegging

De verdachte heeft zich samen met de medeverdachte schuldig gemaakt aan vernieling door een raam van een winkel kapot te slaan en met een koevoet de anti-inbraakstrip van de deur te hebben vernield. Deze feiten zijn hinderlijk voor de eigenaar, vanwege de maatregelen die genomen moeten worden en de middelen die moeten worden aangewend ter vervanging en reparatie. Daarnaast is de verdachte eerder veroordeeld voor dergelijke strafbare feiten.

Al met al wordt de verdachte veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van twee weken, met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank is het met de Officier van Justitie eens dat het wenselijk is dat er bij de voorwaardelijke straf ook de bijzondere voorwaarde van een meldplicht bij de reclassering wordt opgelegd. Aan de reclassering is opdracht gegeven tot het toezicht houden op de naleving van de voorwaarden en de veroordeelde ten behoeve daarvan te begeleiden.

 

Strafrechtadvocaat vernieling

Zelf verdacht van vernieling? Een ervaren strafrechtadvocaat kan u bijstaan! De strafrecht advocaat zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereikt. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat voor vernieling direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo!