Veroordeling winkeldiefstal broeken

Veroordeling winkeldiefstal broeken

Op 17 januari 2018 heeft het gerechtshof Amsterdam uitspraak gedaan in een zaak over winkeldiefstal.

Veroordeling winkeldiefstal broeken

De verdachte in deze zaak werd verdacht van het stelen van twee broeken, oftewel winkeldiefstal. 

 

Standpunt strafrechtadvocaat winkeldiefstal

De strafrecht advocaat van de verdachte heeft zich op het standpunt gesteld dat door geen van de beveiligers een winkeldiefstal is waargenomen en dat er geen camerabeelden dan wel stills van de winkeldiefstal in het dossier aanwezig waren. Daarnaast is onduidelijk gebleven om hoeveel broeken van de winkel het gaat en bestaat de kans dat de broeken niet door de verdachte zijn weggenomen, maar in de winkel door de medewerkers zijn aangetroffen en per ongeluk bij de twee broeken van het bedrijf uit de tas van de verdachte zijn gelegd. De strafrechtadvocaat bepleit al met al dat er teveel ruimte is voor twijfel en hierdoor behoort de verdachte te worden vrijgesproken.

 

Standpunt gerechtshof Amsterdam

Uit het uitgifteformulier blijkt het navolgende. De verdachte is met broeken in zijn handen de paskamer ingelopen. Een getuige zag vervolgens dat de verdachte en broek binnenstebuiten had gedraaid en 1 broek terug had gebracht naar de plek waar deze broek hoort. Toen deze broek werd gecontroleerd bleek dat er meerdere prijskaartjes in de zak van de broek zaten. Toen de verdachte langs de toegangspoortjes liep werd hij aangehouden door de beveiliging. In de tas van de verdachte werden 2 broeken van de winkel aangetroffen.

De beveiliger heeft het navolgende verklaard. De verdachte had twee andere broeken bij zich, vermoedelijk van een winkel, waarin 2 gaten in de stof zaten waar gewoonlijk de elektrische beveiligingsmiddelen worden geplaatst. Diezelfde gaten zaten in de broeken die de verdachte had geprobeerd te stelen. Daarnaast was er bij de verdachte een tang aangetroffen. De verdachte heeft ter terechtzitting verklaard dat hij in het verleden een tang heeft gebruikt om te stelen en dat hij deze tang mogelijk ook op de dag van het ten laste gelegde bij zich had.

Het gerechtshof Amsterdam concludeerde dat er in totaal 4 broeken bij de verdachte zijn aangetroffen met gaten op de plaatsen waar de beveiligingmiddelen normaal worden geplaatst, waarvan 2 broeken van de winkel en dat de verdachte het pand wilde verlaten zonder de broeken van de winkel ter betaling aan te bieden. Al met al acht de het hof dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan winkeldiefstal, terwijl nog geen vijf jaren zijn verlopen sinds zijn vorige veroordeling. Het hof veroordeelde de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 3 weken en gelast de tenuitvoerlegging van de gevangenisstraf voor de duur van 2 weken, voor een eerdere veroordeling.

 

Strafrechtadvocaat winkeldiefstal

Indien u zelf wordt verdacht winkeldiefstal kunt u zich eveneens laten bijstaan door een ervaren advocaat. Een strafrechtadvocaat van strafrecht-advocaat.nl zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. De strafrecht advocaat zal voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereiken! Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat voor winkeldiefstal direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk en op basis van pro deo.