Vrijspraak telen en aanwezig hebben van hennep

Vrijspraak telen en aanwezig hebben van hennep

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 1 augustus 2019 vrijgesproken in een zaak over een hennepkwekerij.

Vrijspraak telen en aanwezig hebben van hennep

De verdachte in deze zaak stond terecht voor het telen en aanwezig hebben van hennep (ongeveer 47 hennepplanten) en diefstal van elektriciteit.

 

Standpunt strafrechtadvocaat

De strafrecht advocaat van de verdachte heeft vrijspraak betoogd. De raadsman heeft immers aangegeven dat er onvoldoende bewijs is waaruit blijkt dat de verdachte wetenschap had van de aanwezigheid van de hennepkwekerij en de diefstal van de elektriciteit.

 

Oordeel Hof

Op 15 november 2016 is in de woning waarvan de verdachte eigenaar is, een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Ter terechtzitting heeft de verdachte verklaard dat hij na medio 2016 niet meer verbleef in de woning. Hij is enkel in oktober 2016 nog in de woning aanwezig geweest vanwege een WOZ-waardebepaling, verricht door 2 ambtenaren. De verdachte stelt dat er op die datum en voor die datum nog geen hennepkwekerij aanwezig was in de woning. De verdachte was naar eigen zeggen niet op de hoogte van de aanwezigheid van de hennepkwekerij die 2 weken later werd aangetroffen. In die periode verbleef zijn oudste zoon tijdelijk in de woning. De verdachte is niet eerder met deze verklaring gekomen, omdat hij zijn zoon in bescherming wilde nemen.

De ambtenaren die de WOZ-waardebepaling voor de verdachte hebben verricht hebben verklaard dat er op die desbetreffende dag geen hennepkwekerij aanwezig was in de woning. Er is geen opdracht gegeven om de zoon van de verdachte te horen.

Het Hof oordeelt dat niet kan worden gesteld dat het alternatieve scenario zoals geschetst door de verdachte, niet aannemelijk is geworden. Het Hof heeft door de bewijsmiddelen niet de overtuiging gekregen dat de verdachte het tenlastegelegde heeft begaan, waardoor de verdachte, in overeenstemming met het standpunt van de strafrechtadvocaat, is vrijgesproken.

 

Strafrechtadvocaat hennepkwekerij

Zelf verdacht van betrokkenheid bij een hennepkwekerij? Een ervaren strafrechtadvocaat kan u bijstaan! De strafrecht advocaat zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te voeren. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak net als in deze zaak, bereikt. Wij bereiken niet zelden vrijspraak voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat voor het oprollen van een hennepkwekerij direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo.