Winkeldiefstallen luxe goederen Albert Heijn door gebruik zelfscankassa’s

Winkeldiefstallen luxe goederen Albert Heijn door gebruik zelfscankassa’s

Op 12 januari 2017 heeft de rechtbank Den Haag uitspraak gedaan in een zaak over winkeldiefstallen van luxe goederen bij de Albert Heijn. 

Winkeldiefstallen luxe goederen Albert Heijn door gebruik zelfscankassa’s

Uit de bewijsmiddelen blijkt het navolgende ten aanzien van de vijf tenlastegelegde winkeldiefstallen. De verdachte en de medeverdachte(n) doen samen boodschappen bij de Albert Heijn, waarbij ze los van elkaar de winkel betreden maar wel telefonisch contact houden. De medeverdachte rekent vervolgens een paar kleine boodschappen af en koopt vervolgens een los tasje bij de zelfscanbalie, waardoor deze medeverdachte in het bezit is van twee kassabonnen waarmee de poortjes van de zelfscankassa’s gedurende een kwartier geopend kunnen worden. De verdachte is intussen in de winkel zijn karretje vol aan het laden met luxe artikelen (grote hoeveelheden champagne, koffie, vlees en vis). De verdachte loopt vervolgens naar een zelfscankassa en doet alsof hij afrekent. Hij krijgt geen bon, maar verlaat de winkel met een zelfscanbon die hij al in zijn bezit heeft. De verdachte heeft één van de bonnen van de medeverdachte verkregen om de winkel te verlaten. Het is mogelijk dat de bon niet rechtstreeks van de medeverdachte aan de verdachte wordt overgedragen, maar ergens in de winkel of door een derde medeverdachte wordt klaargelegd, wat telefonisch aan de verdachte wordt doorgegeven. De verdachte en de medeverdachte gaan vervolgens samen naar de auto, laden de artikelen in en vertrekken. Deze werkwijze is door de verdachte en de medeverdachte vijf keer gebruikt bij diefstallen bij de Albert Heijn, wat aan de verdachte in deze zaak ten laste is gelegd.

 

Oordeel van de rechtbank Den Haag voor de winkeldiefstallen

De rechtbank oordeelt dat de verdachte samen met de medeverdachte boodschappen heeft gedaan bij verschillende Albert Heijn filialen voor honderden euro’s per keer, soms meerdere keren op één dag. De verdachte en de medeverdachte kunnen voor de genoemde boodschappen geen bonnen overleggen. Uit de camerabeelden bij de Albert Heijn filialen is te zien dat de mannen samen boodschappen deden. In de auto waarin de verdachte en de medeverdachte wegreden, is op de dag van de aanhouding van de verdachte voor € 1.774,79 aan boodschappen aangetroffen, waarvan in ieder geval een deel bewezen kan worden dat deze uit winkeldiefstal afkomstig zijn. De samenwerking tussen de verdachte en de medeverdachte blijkt uit het telefonisch contact dat zij hebben ten tijde van de winkelbezoeken.

De rechtbank oordeelt dat het feit dat de verdachte gebruik heeft gemaakt van zijn zwijgrecht zijn goed recht is, maar daarmee heeft de rechtbank geen aannemelijke verklaring gekregen voor de feiten en omstandigheden. De rechtbank acht dan ook wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte de tenlastegelegde winkeldiefstallen heeft begaan.

 

Strafoplegging winkeldiefstallen

Uit het strafblad van de verdachte blijkt dat de verdachte veel vaker voor soortgelijke feiten is veroordeeld. Het feit dat sprake is van veelvuldige recidive weegt de rechtbank in strafverzwarende zin mee. Al met al veroordeelde de rechtbank de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van acht maanden.

 

Teruggave inbeslaggenomen goederen

De strafrecht advocaat  voor winkeldiefstal heeft verzocht om teruggave van de inbeslaggenomen goederen, met uitzondering van horloges, omdat deze niet van de verdachte zouden zijn, aldus de strafrechtadvocaat. De rechtbank volgt het standpunt van de strafrecht advocaat en de twee telefoontoestellen en totaal  € 110,00 aan geld dienen aan de verdachte te worden teruggegeven.

 

Strafrechtadvocaat voor winkeldiefstal

Wanneer u eveneens wordt verdacht van winkeldiefstal(len) is het niet onverstandig een ervaren strafrechtadvocaat in de arm te nemen. Deze zaak is immers een goed voorbeeld van het feit dat er door de rechtbank hoge straffen worden opgelegd voor winkeldiefstal. De strafrecht advocaat zal de processtukken opvragen om zo een goed en sterk verweer te kunnen voeren. Wij bereiken niet zelden vrijspraak voor winkeldiefstal. De strafrechtadvocaat zal voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereiken. Indien u het contactformulier op onze website invult neemt een ervaren strafrecht advocaat voor winkeldiefstal direct gratis en vrijblijvend contact met u op. Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo.