Strafrechtadvocaat - hypotheekfraude

Advocaat voor hypotheekfraude

Heel veel mensen in Nederland hebben een hypotheek, ook wel een hypothecaire lening genoemd. Dit is een geldlening waarbij een registergoed, bijvoorbeeld een huis, als onderpand dient. Wanneer u een hypothecaire lening afsluit, maar deze afsluit met valse gegevens of het geld ergens anders voor gebruikt dan opgegeven kan er sprake zijn van hypotheekfraude. Dit is een vorm van bedrog en wordt streng aangepakt door het Openbaar Ministerie (OM). Meer weten, neem gerust gratis contact met ons op en wij vertellen u meer.

Hypotheekfraude

Wanneer u onder valse informatie een hypotheek (hypothecaire lening) verkrijgt, dan spreken we van hypotheekfraude. Enkele voorbeelden waarbij er sprake kan zijn van hypotheekfraude:

 • Vervalsen van een werkgeversverklaring
 • Vervalsen van loonstroken (de bedragen op de loonstrook worden aangepast, zodat toch een hypothecaire lening kan worden verkregen)
 • De hypotheek wordt ergens anders voor gebruikt dan als doel is opgegeven  (bijvoorbeeld opzetten van een hennepkwekerij)
 • Valse gezondheidsverklaring
 • Valse facturen en offertes gebruiken voor de bouw/verbouwing, waardoor er gesjoemeld wordt met het bouwdepot.
   

Onrechtmatige hypotheek

Niet alle foute documenten of valse gegevens leiden automatisch tot hypotheekfraude. Je moet opzettelijk gehandeld hebben. Hiermee wordt bedoeld dat je de bedoeling of intentie had om de geldverstrekker (de bank) om de tuin te leiden

Hypotheekfraude is een vorm van oplichting, waardoor er op hypotheekfraude hoge straffen kunnen staan (waaronder ook een gevangenisstraf). De straf die u opgelegd kan worden is afhankelijk van het aantal vervalsingen en het geldbedrag. Het is dus van groot belang om direct contact op te nemen met een advocaat als u verdacht wordt van hypotheekfraude, want u kunt een flinke straf verwachten.
 

Hypotheekfraude en witwassen

Wanneer u met valse salarisgegevens een hypotheek afsluit en daarmee een woning koopt, dan dan is mogelijk ook sprake van witwassen. Het verwerven, voorhanden hebben, overdragen en omzetten van hyoptheekgelden kan namelijk ook onder witwassen vallen. 
 

Advocaat Breda voor hypotheekfraude

Wanneer u verdacht wordt van hypotheekfraude zijn er twee mogelijkheden: U moet voor de rechter verschijnen of u krijgt een uitnodiging voor een TOM-zitting. Bij een TOM-zitting hoeft u niet voor een rechter te verschijnen, maar stelt de Officier van Justitie u een straf voor. Wanneer u deze accepteert is de zaak daarmee afgerond, maar u heeft wel een strafblad (aantekening op uw justitiële documentatie)! Ook kunt u een strabeschikking krijgen bij een zogenaamde omzitting.

Wanneer er geen schade is ontstaan betekent het niet automatisch dat u geen straf krijgt. Het belang van de vervolging zit hem namelijk niet alleen in de financiële aard, maar ook in de maatschappelijke gvolgen en het gestelde vertrouwen in het betalingsverkeer.

Wij hebben als strafrechtadvocaten veel ervaring met hypotheekfraudezaken en wij weten wat er moet gebeuren om eventueel een vrijspraak of lage straf te krijgen. Neem bij verdenking voor hypotheekfraude dan ook direct contact zodat we uw zaak kunnen bespreken. 

Direct contact met advocaat bij hypotheekfraude

Gratis en vrijblijvend contact


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Onze werkwijze: uw voordeel

Onze werkwijze: uw voordeel

Deskundig én betaalbaar

 • Duidelijke taal
 • Een betrokken en deskundig advocaat
 • Hulp van een strafrechtspecialist
 • Directe contactgegevens van uw advocaat (email, mobiel & whatsapp)
 • Eerlijke tarieven & Ook Pro Deo!
 • Vaste prijs vaak mogelijk
 • Geen beginneling in uw strafzaak

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (189 beoordelingen)
 • Goede advocaat perfect geholpen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Zeer vakkundig, snel en accuraat behandeld ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit hypotheekfraude

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.