Strafrechtadvocaat verkeersrecht op uw auto & rechtsbijstandsverzekering

Een beroep op rechtsbijstandsverzekering doen bij een verkeersongeluk

Wij helpen u graag met uw aanvraag en treden vaker op als strafrechtadvocaat voor rechtsbijstandsverzekeraars.

Als u een dagvaarding ontvangt voor het veroorzaken van een verkeersongeluk, moet u vaak bij de meervoudige strafkamer verschijnen. Ook kunt u een brief ontvangen van de officier van justitie, waarin het voornemen tot dagvaarding wordt kenbaar gemaakt. U wordt dan aangeraden om met spoed een strafrechtadvocaat in te schakelen en binnen een termijn (van vier weken) eventuele onderzoekswensen op te geven.

Het is belangrijk dan contact met een verkeersrecht advocaat op te nemen en geen termijnen onnodig te laten verlopen

Als ervaren verkeersrecht advocaat treden wij vaak op voor klanten. Zowel op basis van pro-deo (gefinancierde rechtsbijstand of gratis advocaat). Mocht u hiervoor niet in aanmerking komen, dan werken wij voor redelijke tarieven en regelmatig ook voor vaste bedragen.

 

Vaak recht op gratis advocaat via autoverzekering & rechtsbijstandsverzekering

Wat mensen vaak niet weten is dat zij recht hebben op betaling van hun strafrechtadvocaat van keuze bij een verkeersongeval. Op grond van hun autoverzekering. Vaak zit hier namelijk een onderdeel (module) rechtsbijstand in meeverzekerd. Ook kunt u mogelijk een aparte rechtsbijstandsverzekering hebben afgesloten.

Misdrijven zijn vaak uitgesloten van rechtsbijstand, maar dat geldt vaak níet voor verkeersmisdrijven. Dit zijn namelijk zogenaamde schuldmisdrijven (culpoos delict), waarvoor wél dekkign wordt verleend. Immers kan iedereen in een verkeersongeval terecht komen. Bij sommige polissen zitten hier dan weer aanvullende beperkingen aan, zoals alcoholgebruik bij het rijden of een polislimiet.

 

Wij regelen samen met u de aanvraag op uw rechtsbijstandsverzekering 

Het is verstandig dat u contact met ons opneemt en uw verzekering en polisvoorwaarden opzoekt. Wij begeleiden u graag met deze aanvraagprocedure en nemen vaak de communicatie met de verzekeraar over. Deze is namelijk niet altijd even bereid dekking direct uit te besteden aan uw strafrechtadvocaat van keuze, waar u recht op heeft. Wij kennen de meeste polisvoorwaarden.

Zo hebben wij meegemaakt dat ten onrechte wordt gezegd dat onze klant maar moet afwachten tot een dagvaarding volgt terwijl er al een termijnstelling was gedaan door de officier van justitie. Na ingrijpen van onze kant werd alsnog dekking toegezegd.

En let op: Ook het laten uitbesteden aan een advocaat waarmee de rechtsbijstandsverzekeraar (financiële) afspraken heeft gemaakt is niet altijd een garantie voor een optimale behandeling van uw zaak. Soms worden zaken uitbesteed aan minder ervaren advocaten (stagiaire) en zijn zeer lage (vaste) prijsafspraken gemaakt met deze advocaten, die u niet kent, waardoor de vergoeding voor uw zaak aan uw advocaat niet zeer rendabel kan worden genoemd. Zonder afbreuk te willen doen aan de goeden onder de advocaten: Je moet opletten voor mindere kwaliteit als er niet goed wordt betaald ('if you pay peanuts; you get monkeys'; of in het Nederlands gezegd: "Ales waar naar zijn geld').

 

Gratis contact met strafrechtadvocaat verkeersrecht opnemen

Als u onderstaand contactformulier invult neemt een ervaren verkeersrecht advocaat contact met u op. De advocaat bespreekt graag met u de mogelijkheden in uw strafzaak en de mogelijkheden voor vergoeding op uw verzekeringspolis.

mr. Sander Arts

mr. Sander Arts

Specialist verkeersrecht

mr. S. Arts (Sander) is meer dan 20 jaar strafrechtadvocaat. Hij treedt als advocaat voor veel cliënten op in complexe strafzaken, waaronder verkeersrecht zaken met zwaar letsel en overlijden

Contactformulier verkeersrecht advocaat

Contact strafrechtadvocaat

Direct gratis vrijblijvend in gesprek met een ervaren advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Strafrechtadvocaat Wat wij bieden

  • gesprek met ervaren advocaat 
  • Vrijblijvend gratis gesprek
  • Géén stagiaire op uw zaak
  • Landelijk & ook pro deo!

Contactformulier verkeersrecht advocaat

Contact strafrechtadvocaat

Direct gratis vrijblijvend in gesprek met een ervaren advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Aankondiging Dagvaarding Strafzaak

Voornemen tot dagvaarding van Officier van Justitie

U zult binnenkort een dagvaarding ontvangen om te verschijnen voor de Meervoudige Strafkamer omdat u verdacht wordt van het plegen van een strafbaar feit.

Voorzover wij hebben kunnen nagaan wordt u niet meer bijgestaan door een advocaat. Gezien de ernst van het feit is het raadzaam om contact op te nemen met het bureau voor rechtshulp of om zelf een advocaat te benaderen om u bij te laten staan.

Om een goede en tijdige voorbereiding van de zaak mogelijk te maken adviseren wij dit zo spoedig mogelijk, binnen 3 weken te doen.

Indien u wel al een advocaat heeft, dient deze zich te stellen door middel van een stelbrief zodat wij hem/haar de diverse stukken van de strafzaak kunnen toesturen.

Hoogachtend,

De Officier van Justitie