Whatsappfraude

Oplichting of fraude via whatsapp

Whatsappfraude houdt in dat men met valse berichten iemand oplicht via whatsapp. Men doet dan bijvoorbeeld alsof men iemand anders is om een familielid geld te laten overmaken omdat men in geldnood zit. Vaak maakt men hiervan gebruik van rekeningnummers van andere personen, of door pinpasfraude. In feite is whatsappfraude een bijzondere vorm van oplichting

Politieverhoor voor whatsappfraude

Als u verdacht wordt van het plegen van whatsappfraude, zult u door de politie worden verhoord. Tijdens het politieverhoor zult u worden ondervraagd over uw rol, maar óók zult u worden geconfronteerd met de resultaten van het politieonderzoek. Vaak zijn bankafschriften opgevraagd en gegevens op internet en bij telefoonprovider, om te kunnen aantonen dat u hierbij betrokken bent. Ook kan uw telefoon voor onderzoek in beslag worden genomen.

De politie zal u met een zogenaamd verhoorschema stukje bij beetje confronteren met de onderzoeksresultaten waarmee u mogelijk wordt overvallen. Hierdoor kunt u zo maar antwoorden geven die later tegen u worden gebruikt en zelfs tot een veroordeling kunnen leiden.

Het is verstandig dit verhoor voor te bereiden met een ervaren fraude advocaat. Wij gaan vervolgens met u mee naar het politieverhoor om er voor te zorgen dat uw verklaring juist op papier wordt gezet en u zo mogelijk niet wordt overvallen. Wij hebben veel ervaring als advocaat met politieverhoren en het is níet verstandig hier alleen heen te gaan. 

Een eenmaal afgelegde verklaring kunt u later niet meer intrekken en wij horen maar al te vaak dat mensen zonder onze aanwezigheid onder druk worden gezet, ook al heb je niets te verbergen

 

Whatsappfraude straf

Op whatsappfraude staan forse straffen. Dit ook omdat het openbaar ministerie het een ernstige vorm van fraude vindt en het ook relatief eenvoudig is. Er zijn tal van programma's op internet te vinden waarmee men kan doen alsof men vanaf een ander telefoonnummer appt. Er staan forse werkstraffen op maar ook gevangenisstraf is niet uitgesloten.

De hoogte van de straf zal onder andere afhangen van de hoogte van het bedrag dat is overgemaakt of wat men wilde proberen te krijgen van het slachtoffer. Ook is van belang of het slachtofffer bij schade schadeloos is gesteld en of er ook sprake is geweest van andere strafbare feiten, zoals pinpasfraude of witwassen.

Als fraude advocaat kunnen wij u bijstaan als verdachte van bij whatsappfraude. Dit bij het politieverhoor én bij een strafzaak bij de politierechter of om-hoorzitting. Na een bespreking van uw strafzaak kunnen wij u met onze ervaring vaak al een inschatting geven over de straf die u kunt verwachten bij een veroordeling.

>> Klik hier voor gratis & vrijblijvend contact met een fraude advocaat <<

 

Politierechter of om-zitting 

Na het politieverhoor voor whatsappfraude kunt u een dagvaarding krijgen om bij de politierechter te verschijnen.

De rechter zal dan ter zitting beoordelen of er voldoende wettig en overtuigend bewijs is om u te veroordelen en u een straf op te leggen. Dit is geen vanzelfsprekenheid, zelfs al  bént u onschuldig! Als u moet voorkomen bij de politierechter of om-hoorziting bij de officier van justitie, vragen wij de processtukken voor u op en bespreken wij de zaak met u. Wij geven u aan hoe u ervoor staat en wat u kunt doen om de een zo goed mogelijk resultaat kunt bereiken.

Als advocaat hebben wij vele jaren ervaring met strafzittingen en wij staan dagelijks in de rechtszaal. Wij weten dan ook wat wij moeten doen om een vrijspraak of lage straf voor u als verdachte te bereiken.

 

Strafbeschikking voor whatsappfraude

Ook kunt u een strafbeschikking krijgen voor whatsappfraude, mogelijk bij een om-zitting. Door uitreiking van de strafbeschikking staat uw schuld vast en heeft u dus een aantekening op uw strafblad. Ook kan dit gevolgen hebben voor eventuele schadeclaims later van slachtoffers. Na uitreiking van de strafbeschikking heeft u maar twee weken voor het instellen van verzet, dus het maken van bezwaar. Neem dan ook direct contact met ons op om de strafbeschikking te bespreken, zeker omdat er nog geen rechter naar de zaak heeft gekeken als u een strafbeschikking ontvangt!

Contactformulier whatsappfraude

Contact met een advocaat

Vul het formulier in voor gratis vrijblijvend gesprek met een strafrechtadvocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Weblog whatsappfraude

Contactformulier advocaat whatsappfraude

Contact met een advocaat

Vul het formulier in voor gratis vrijblijvend gesprek met een strafrechtadvocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.