Strafrechtadvocaat voor witwassen

Schuldwitwassen en opzetwitwassen

Wordt u verdacht van witwassen en wilt u bijstand van een ervaren, goede strafrecht advocaat?

Witwassen, wat betekent het?

Wanneer u wordt verdacht van witwassen wordt u ervan verdacht transacties te hebben uitgevoerd om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat hierbij om geld dat afkomstig is van criminele activiteiten, hierbij valt te denken aan drugshandel, diefstal of bijvoorbeeld fiscale fraude. Witwassen gebeurt met de intentie om crimineel geld te kunnen uitgeven, zonder dat dit wordt opgemerkt door opsporingsdiensten, zodat in beslag name wordt voorkomen. Ook kunt u als zogenaamde katvanger of geldezel hebben meegewerkt aan het ontvangen of doorsluizen van crimineel geld.

 

Soorten witwassen en strafmaat

Het Wetboek van Strafrecht kent verschillende vormen van witwassen, met ieder een andere op te leggen straf.

Allereerst kent het wetboek in artikel 420bis een bepaling omtrent opzetwitwassen. Bij deze vorm van witwassen gaat het erom dat de verdachte wist dat geld (of de zaak) middellijk of onmiddellijk van een misdrijf afkomstig is. Er staat op deze vorm van witwassen een gevangenisstraf voor de duur van ten hoogste zes jaren of een geldboete van maximaal € 67.000,00.

Daarnaast kent het wetboek in artikel 420quater een artikel met betrekking tot schuldwitwassen. Dit is de lichtste vorm van witwassen. Er is sprake van schuldwitwassen indien de verdachte redelijkerwijs had moeten vermoeden dat het geld (of de zaak) middellijk of onmiddellijk van een misdrijf afkomstig is. Schuldwitwassen wordt bestraft met een gevangenisstraf voor de duur van maximaal twee jaren of een geldboete van maximaal € 67.000,00.

Tot slot kent artikel 420ter van het Wetboek van Strafrecht een bepaling omtrent gewoontewitwassen. Dit is de zwaarste vorm van witwassen. Bij gewoontewitwassen heeft de verdachte een gewoonte gemaakt van het witwassen. Gewoontewitwassen wordt bestraft met een gevangenisstraf voor de duur van ten hoogste acht jaren of een geldboete van maximaal € 67.000,00.  Oftewel, witwassen is een strafbaar feit wat zwaar wordt bestraft volgens het Nederlandse rechtssysteem.

 

Strafrechtadvocaat voor witwassen

U kunt zich, als verdachte van witwassen, laten bijstaan door een ervaren strafrecht advocaat. De strafrechtadvocaat heeft dankzij zijn jarenlange ervaring en expertise een goede blik op strafzaken over witwassen en u daarom als geen ander voorbereiden op wat u te wachten staat. De strafrecht advocaat kan u bijstaan vanaf het moment dat u verdachte bent, tot de (eind)uitspraak van de rechter. De strafrechtadvocaat zal een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijke zelfs vrijspraak, voor u bereiken indien u verdacht wordt van witwassen.

 

Transactievoorstel of strafbeschikking voor witwassen

Bij lichtere vormen van witwassen bestaat er de mogelijkheid dat de Officier van Justitie de zaak zelf, zonder tussenkomst van een rechter, afdoet. Hiertoe heeft de officier de mogelijkheid u op te roepen voor een zogenaamde TOM-zitting. U zult tijdens de TOMzitting een transactievoorstel aangeboden krijgen, welke bijvoorbeeld zal bestaan uit een te betalen geldboete. Indien u deze betaalt, is de zaak daarmee afgedaan en hoeft u niet voor de rechter te verschijnen.

Ook heeft de officier de mogelijkheid tot het aanbieden van een strafbeschikking tijdens een OMzitting, welke kan bestaan uit bijvoorbeeld een werkstraf of een geldboete. U heeft gedurende veertien dagen de tijd om tegen de strafbeschikking in verzet te gaan. Een strafrecht advocaat kan u hierin bijstaan. In het geval van verzet zal de zaak over witwassen alsnog voor de rechter komen. U kunt in verzet gaan wanneer u het bijvoorbeeld niet eens bent met de opgelegde straf.

Houdt u er rekening mee dat acceptatie van een afdoeningsmogelijkheid van de Officier van Justitie, net als een uitspraak van de rechter, leidt tot een strafblad. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Wij, als strafrechtadvocaten, maken niet zelden mee dat er tijdens een OM-zitting of een TOM-zitting een hogere straf wordt geëist dan noodzakelijk is. De Officier van Justitie is immers niet onafhankelijk, in tegenstelling tot de rechter. Voor veel verdachten klinkt het accepteren van een strafbeschikking of transactievoorstel aantrekkelijk, doordat ze dan niet meer voor de rechter hoeven te verschijnen, maar in sommige gevallen kan dit voor u beter uitpakken en kan een eventueel strafblad worden voorkomen. Accepteer een strafbeschikking of transactievoorstel dan ook niet zonder eerst contact te hebben gehad met een ervaren strafrechtadvocaat. Op deze manier wordt een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereikt.

Wanneer u het contactformulier invult zal een ervaren strafrechtadvocaat voor witwassen vrijblijvend en gratis contact met u opnemen over uw strafzaak. Wij werken landelijk en op basis van pro-deo!

Direct contact met strafrechtadvocaat voor witwassen

Gratis en vrijblijvend contact


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Onze werkwijze: uw voordeel

Onze werkwijze: uw voordeel

Deskundig én betaalbaar

 • Duidelijke taal
 • Een betrokken en deskundig advocaat
 • Hulp van een strafrechtspecialist
 • Directe contactgegevens van uw advocaat (email, mobiel & whatsapp)
 • Eerlijke tarieven & Ook Pro Deo!
 • Vaste prijs vaak mogelijk
 • Geen beginneling in uw strafzaak

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (189 beoordelingen)
 • Goede advocaat perfect geholpen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Zeer vakkundig, snel en accuraat behandeld ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Strafrechtadvocaat legt uit: Witwassen wat is dat?

Strafrecht advocaat: Witwassen wat is dat?

uitleg over schuldwitwassen & opzetwitwassen

Actualiteiten witwassen