Fiod verhoor: Advocaat ervaren met Fraude

Verhoor in FIOD fraude. Wat kunt u doen?

Na een inval door de FIOD  wordt u verhoord. Dit kan zijn nadat u bent aangehouden. Ook is het mogelijk dat de FIOD / ECD eerste de inbeslaggenomen documenten onderzoek en u dan uitnodigt voor een politieverhoor. Maar kan u dat verhoor bij de FIOD wel alleen doen?

Tijdens dit fiod verhoor mag u zich laten bijstaan door uw gekozen advocaat en voorafgaande aan het verhoor mag u altijd met een advocaat spreken. U kunt hier afstand van doen. Doe dit niet! Als advocaat vinden wij het verstandig niet zomaar dit verhoor allen te doen. Onze ervaring is dat tijdens dit verhoor druk op u kan worden uitgeoefend, zeker als u niet de nodige ervaring heeft met politieverhoren. Door onze aanwezigheid en ingrijpen als dat nodig is, vindt het verhoor in een goede rust plaats en wordt ongepaste druk voorkomen. Ook waken wij voor al te suggestieve vraagstellingen en zorgen wij ervoor dat uw rechten worden nageleefd. Ook zorgen wij voor de nodige contacten met het thuisfront. Ook voor familie en vrienden kan een aanhouding namelijk een grote belasting zijn.

 

Moet ik wel een verklaring afgeven aan de FIOD?

Of het wel verstandig is al een verklaring af te leggen in het politieverhoor van de FIOD, hangt af van de situatie die wij graag voorafgaand aan uw verhoor met u bespreken. Zoals aangegeven zijn vaak de processen-verbaal (het strafdossier) nog niet afgegeven en heeft u een kennisachterstand. Het dan - vaak in een stresvolle situatie - antwoorden op vragen en stukken zonder dat u in deze financiële zaken bent voorbereid en ingelezen, is niet altijd verstandig en kan zelfs een onjuist of vertekend beeld geven over uw schuld-of onschuld in het strafproces.

Daarbij worden economische fraudezaken, zoals faillissementsfraude, fiscale fraude, btw-fraude of beleggingsfraude, hard aangepakt door de FIOD en Justitie en worden vaak forse gevangenisstraffen geëist en soms ook opgelegd. Het is dan ook van belang de verdediging snel op te zetten samen met uw fiod advocaat. Mogelijk moeten er getuigen gehoord en ontlastend bewijs worden aangedragen. Het tijdens het verhoor proberen de FIOD van uw onschuld te overtuigen, voordat u kennis heeft genomen van uw strafdossier, is vaak niet verstandig. U kunt met stukken en - al dan niet juiste - bevindingen worden overvallen en u heeft al snel iets gezegd wat later of tegen u wordt gebruikt of verkeerd wordt uitgelegd.

 

Advocaat aanwezig bij uw verhoor

Tijdens uw fiod verhoor mogen wij als advocaat aanwezig zijn. Bij dit soort belangrijke en complexe onderzoeken, die vaak al lang en soms al jaren lopen, vinden wij het belangrijk dat wij als advocaat aanwezig zijn om ongepaste druk te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw verklaring op een juiste manier op papier komt in het proces-verbaal (uw verklaring). Later vormt uw verklaring namelijk een belangrijk stuk voor uw strafzaak en een verklaring later intrekken, bijvoorbeeld met de stelling dat u zich heeft vergist of overvallen voelde, is welhaast een onbegonnen exercitie. 'uw handtekening staat er toch onder?' horen wij de rechter dan vaak zeggen. Kortom, het is verstandig contact met ons op te nemen zodat wij u kunnen voorbereiden op uw politieverhoor en zo mogelijk aanwezig kunnen zijn als ervaren advocaat in economische fraude zaken. Na uw verhoor is het belangrijk zo snel mogelijk uw zaak te bespreken omdant onderzoekswensen tegenwoordig in een steeds vroeger stadium kunnen - en soms zelfs moeten - worden gevraagd en juridisch onderbouwd...

 

Tips voor een Fiod verhoor

Wij geven u alvast enkele algemene uitgangspunten voor een verhoor door de FIOD, zoals wij die in de praktijk hebben ervaren. 

Enkele tips voor een FIOD verhoor:

 • Verklaren kan later altijd nog, een verklaring later intrekken of wijzigen kan bijna nooit
 • Opmerkingen als: Verklaar maar dan ben je sneller thuis, zijn bijna altijd onzin
 • De politie is op het moment dat u verdachte bent, doorgaans niet uw vriend
 • De enige persoon die u partijdig en in uw belang kan bijstaan is een ervaren advocaat
 • Doe nooit afstand van uw recht ons als advocaat te spreken (Nooit = nooit)
 • Wees vriendelijk en correct ondanks de situatie waar u inzit 
 • Maak geen enkele inhoudelijke opmerkingen, ook niet onderweg naar een verhoorkamer

Realiseer u dat de FIOD vaak al vele pagina's (vaak dozen) aan voorbereidend onderzoek heeft, waar u nog geen weet van heeft. U heeft dus een grote kennisachterstand en voorbereidingsachterstand.

Contactformulier FIOD Advocaat

Contact met advocaat

Direct gratis & vrijblijvend in gesprek met een ervaren advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


mr. Sander Arts

Fiod Advocaat voor uw verhoor

Specialist in FIOD fraude

mr. S. Arts (Sander) is meer dan 20 jaar strafrechtadvocaat. Hij behandelt diverse FIOD Fraude zaken. Hij treedt als advocaat op in omvangrijke en complexe zaken, zoals de ´megafraude Partrust´.

Klanten over Sander Arts

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (189 beoordelingen)
 • Goede advocaat perfect geholpen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Zeer vakkundig, snel en accuraat behandeld ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Afspraak is afspraak staat bij hen boven aan de agenda. ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit FIOD verhoor