Blackout of onwel bij verkeersongeval? Hulp van een verkeersrecht advocaat

het veroorzaken van letsel of het overlijden van personen door een medische oorzaak

Het veroorzaken van een ongeval kan leiden tot zwaar lichamelijk letsel of zelfs overlijden. Het mogelijk uitvallen van een persoon, door een blackout, TIA of hartfalen wordt niet altijd onderzocht. Het is dan belangrijk hier zo snel mogelijk een verdediging voor op te zetten. U wordt namelijk niet zonder meer vrijgesproken door de meervoudige strafkamer...

Aannemelijk maken van de blackout of onwel worden

In het verkeersrecht is het het Openbaar Ministerie dat moet bewijzen dat u als verdachte schuld heeft aan het verkeersongeluk. Dit is vaak door een rapport, de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA). Uit dit onderzoek blijkt dan bijvoorbeeld de snelheid waarmee u heeft gereden en de oorzaak van het ongeval, namelijk de botsing zelf. De politie concludeert dan bijvoorbeeld dat u met een (hoge) snelheid tegen een ander bent aangereden en onvoldoende afstand heeft gehouden.

Het is dan níet zo dat u door het enkele beweren (stellen) dat u een blackout heeft gehad, zich zelf kunt vrijpleiten. Juridisch gezien moet u dit 'aannemelijk maken'. In de praktijk en rechtspraak (jurisprudentie) hangt het van de omstandigheden af, in hoeverre een rechter dit aannemelijk acht.

Maar let op: Uw enkele verklaring als verdachte zal hiervoor meestal onvoldoende zijn! Dit zal dan ook moeten worden aangevuld door ons als verkeersrecht advocaat, aan de hand van overige getuigenverklaringen en door zo nodig een (medisch) deskundigenrapport op te laten stellen.

Wij maken regelmatig mee in onze strafzaken, dat er diverse aanwijzingen zijn voor een medische oorzaak, maar dat politie dit niet eens voldoende heeft onderzocht! 

Als ervaren verkeersrecht advocaat bespreken wij uw strafdossier met u en verzoeken wij zo nodig om nadere onderzoeken, waarbij wij contacten hebben met ervaren (objectief) medisch deskundigen. Regelmatig kunnen de kosten worden vergoed door uw verzekering, zoals uw rechtsbijstandsverzekeraar óf autoverzekering. Wij treden dan ook regelmatig voor rechtsbijstandsverzekeraars op als verkeersrecht advocaat.

Als u het formulier invult bespreken wij graag de mogelijkheden met u, geheel vrijblijvend 

 

Oorzaken van onwel worden of blackout; medisch rapport

Voor het onwel worden in het verkeer tijdens het rijden, zijn, naast middelengebruik zoals drugs en alcohol, diverse medische oorzaken denkbaar. Naast neurologische oorzaken (TIA/Herseninfarct) is hartfalen een regelmatig voorkomende oorzaak. Dit kan dan weer zijn veroorzaakt door aderverkalking of hartklepproblemen, hartritmestoornissen of medicatieproblematiek.

Wij hebben als verkeersrecht kennis en ervaring over deze medische oorzaken en contact met medisch specialisten om zo nodig een deskundigenrapport te laten opstellen. In overleg met u vragen wij uw medische dossier op en beoordelen wij de medische stukken en bespreken wij de te nemen vervolgstappen met u in uw strafzaak

Gezien de ernst van de zaak is het van belang dit tijdig te doen en niet tot de zitting of dagvaarding bij de meervoudige strafkamer te wachten. Daarbij bent u zelf emotioneel betrokken bij de strafzaak en mogelijk heeft u ook schuldgevoelens. Wij kunnen als uw vertrouwenspersoon met een juridische blik naar uw zaak kijken en u adviseren wat u moet doen om een onterechte veroordeling of hoge (gevangenis)straf te voorkomen.

Door het contactformulier in te vullen neemt een verkeers advocaat gratis contact met u op 

 

Advocaat & politieverhoor bij onwel worden in verkeer

Als verkeersrecht advocaat staan wij u bij in uw strafzaak bij het politieverhoor, als u nog niet bent verhoord. Mocht u een dagvaarding ontvangen om te verschijnen voor de meervoudige strafkamer voor het veroorzaken van een verkeersongeluk, is het belangrijk om direct contact met ons op te nemen. Er worden hoge straffen gegeven voor overtreding van artikel 6 wegenverkeerswet, namelijk het veroorzaken van een verkeerongeval met zwaar letsel of overleden personen tot gevolg.

Als advocaat vragen wij het strafdossier voor u op en bespreken wij met u hóe u er juridisch voorstaat én wat u het beste kunt doen om een eventuele onjuiste veroordeling, straf en strafblad te voorkomen.

Als u het contactformulier onder aan deze pagina invult, dan nemen wij als advocaat zo snel mogelijk vrijblijvend contact met u op!

mr. Sander Arts

Advocaat verkeersrecht: Black out of onwel worden tijdens rijden

Specialist verkeersrecht

mr. S. Arts (Sander) is meer dan 20 jaar strafrechtadvocaat. Hij treedt als advocaat voor veel cliënten op in complexe strafzaken, waaronder verkeersrecht zaken met zwaar letsel en overlijden

Strafrechtadvocaat Wat wij bieden

  • gesprek met ervaren advocaat 
  • Vrijblijvend gratis gesprek
  • Géén stagiaire op uw zaak
  • Landelijk & ook pro deo!

Contactformulier verkeersrecht advocaat (zijkant)

Contact strafrechtadvocaat

Direct gratis vrijblijvend in gesprek met een ervaren advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Gratis contact met een ervaren verkeersrecht advocaat

Contact strafrechtadvocaat

Direct gratis vrijblijvend in gesprek met een ervaren advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.