Vrijspraak valse bommelding

Vrijspraak valse bommelding

Op 24 april jl. deed de rechtbank Almelo uitspraak in een zaak met betrekking tot bedreiging.

Vrijspraak valse bommelding

Verdachte is een 45-jarige man uit Malta. Hij was eind vorig jaar met zijn vriendin op vakantie in Nederland. Toen het stel ruzie kreeg, stapte zijn vriendin op de trein van Amsterdam naar Berlijn. Verdachte was onder invloed van drugs en wilde zijn vriendin tegenhouden. Hij belde naar NS dat er in de trein een geradicaliseerde vrouw zat die een aanval plande. De trein werd stilgezet, ontruimd en doorzocht maar er werd niks aangetroffen. Het Openbaar Ministerie besloot de man te vervolgen voor het doen van een valse bommelding, en dus van bedreiging.

 

Verweer strafrechtadvocaat 

Volgens de strafrechtadvocaat van verdachte was er geen sprake van bedreiging. De medewerker van NS die het bericht aannam is namelijk niet persoonlijk bedreigd. De rechtbank ging mee met het pleidooi van de strafrecht advocaat. Daaraan voegde de rechtbank toe dat de man geen valse bommelding heeft gedaan omdat hij het nooit gehad heeft over een bom of ontploffing. Bovendien dachten de passagiers dat het ging om een sein-en wisselstoring. De rechtbank spreekt de man dan ook vrij.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrechtadvocaat bedreiging

In deze zaak komt duidelijk het belang van een ervaren strafrechtadvocaat naar voren. Als advocaat zijn wij gespecialiseerd in strafrecht, waaronder bedreiging en bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak. Als u vervolgd wordt voor bedreiging, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.