Vrijspraak valsheid in geschrift door Rechtbank Midden-Nederland

Op 27 november 2015 heeft de Rechtbank Midden-Nederland vrijgesproken in een zaak over valsheid in geschrift.

Vrijspraak valsheid in geschrift

Verdachte werd verdacht van valsheid in geschrift. Hij werd ervan verdacht een factuur vals te hebben opgemaakt.

De strafrecht advocaat van de verdachte stelde zich op het standpunt dat de factuur niet valselijk is opgemaakt, waardoor verdachte vrijgesproken moet worden. De strafrechtadvocaat stelt dat de betaling is bedoeld voor de levering van het product, zoals ook vermeld staat op de factuur. Deze levering heeft ook plaatsgevonden. Daarnaast werd dit volgens de strafrechtadvocaat bevestigd door verklaringen van betrokken, welke zijn opgenomen in het strafdossier.

De Rechtbank Midden-Nederland stelt vast dat verdachte de factuur heeft opgemaakt. Dit erkend de verdachte tijdens de terechtzitting. Verdachte ontkende echter wel de valsheid hiervan. De onschuld van verdachte werd bevestigd door verklaringen van betrokkenen. Er kan niet anderszins worden vastgesteld dat de omschrijving op de factuur een onwaarheid betreft.De rechtbank acht op grond hiervan niet wettig en overtuigend bewezen dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrift en spreekt verdachte hier daarom van vrij.

Het pleidooi van de strafrecht advocaat van verdachte heeft er aldus aan bijgedragen dat de verdachte werd vrijgesproken van valsheid in geschrift. Kortom, een strafrecht advocaat kan een zo laag mogelijke straf voor u bereiken, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, indien u wordt verdacht van valsheid in geschrift.

Als u het formulier invult komt u gratis in contact met een ervaren strafrechtadvocaat voor verkrachting.

Klik hier voor de uitspraak